cultura

LLUÍS VALL

REGIDOR DE CULTURA I FESTES DE L'AJUNTAMENT DE GIRONELLA

“Gironella reflectirà el caliu d'un poble”

“És difícil que tornem a viure un esdeveniment com el que viurem aquesta nit de Cap d'Any”

“No m'atreveixo a dir una xifra, però estem rebent moltes trucades a l'Ajuntament i creiem que serà un èxit”

Lluís Vall i Carrillo.
Forma part de l'equip de govern de David Font a l'Ajuntament de Gironella i s'encarrega de les àrees de Cultura, Festes i TIC. Aposta amb fermesa per la reivindicació de tradicions gironellenques com ara el pubillatge o el ball de l'Almorratxa

Gironella prepara una nit de Cap d'Any única i especial. Serà l'escenari de les campanades de totes les televisions i ràdios locals de Catalunya, gràcies a un acord entre La Xarxa de Comunicació Local, la Televisió del Berguedà i l'Ajuntament de Gironella. En concret, qualsevol televisió del territori podrà viure l'entrada de l'any 2017 des de la torre del Rellotge. A més, el municipi prepara una nit plena d'activitats d'animació, des de concerts fins a xous televisius i teatrals.

Gironella aposta per l'oci aquest Cap d'Any. Per què?
El Berguedà té poca oferta d'oci per a la nit de Cap d'Any i fa temps que nosaltres busquem la manera de canviar aquesta situació. L'any passat ja ho vam provar i vam organitzar un concurs per decidir quina idea d'oci escollíem, però va quedar desert.
I aquest any han apostat per fer les campanades per la televisió.
Sí. Vam pensar que seria interessant emetre-les per Televisió del Berguedà i els ho vam proposar. Ells ens van rebre amb els braços oberts i, al cap d'uns dies, vam coincidir que la proposta es podia presentar a La Xarxa de Comunicació Local. Ho vam fer i vam ser els escollits.
Hi havia més candidatures, doncs?
Doncs sí. Lluitàvem amb Manresa per ser la població escollida.
I per què creu que van ser el lloc escollit?
Vam vendre'ns com un lloc on podríem reflectir el caliu d'un poble, que al cap i a la fi és el que busca La Xarxa amb tots els seus continguts de proximitat. Potser a Manresa, una capital de comarca i una de les grans ciutats de Catalunya, aquest caliu era més difícil que travessés les pantalles.
Les campanades seran a l'aire lliure i a quarts de dotze. No pateixen pel fred?
Ja no. Era un dels temes que havíem de tenir en compte, però ara ja estem previnguts. Instal·larem diverses fogueres repartides per tota la plaça, de manera que la gent que s'hi acosti no haurà de patir pel fred, ni de bon tros.
Quanta gent esperen a la plaça?
No m'atreveixo a dir una xifra perquè és el primer any que fem un esdeveniment d'aquesta magnitud, però estem rebent moltes trucades i creiem que serà un èxit. A més, tots ells rebran de forma totalment gratuïta una copa de cava, els dotze grans de raïm i el cotilló.
I, a banda de les campanades, hi haurà concerts al Local del Blat.
De fet, hem intentat vincular-ho tot. Les entrades per a la festa que hi haurà al Local del Blat només es podran aconseguir de manera anticipada si es compren a la plaça entre dos quarts de dotze i les dotze de la nit del mateix dia 31. Volem fer que la gent pugi a la plaça i s'hi quedi a viure les campanades.
Gironella, doncs, prepara un esdeveniment d'envergadura. Suposo que el pressupost també ho és?
Des de l'Ajuntament hi destinem 7.000 euros. Ara bé, 5.000 ja se'n van a la Televisió del Berguedà, que ens va demanar aquesta quantitat per pagar personal. La resta és el que destinem a altres despeses.
De cara al futur, la nit de Cap d'Any a Gironella és un esdeveniment que preveuen mantenir?
Un esdeveniment com el que viurem aquest any és difícil que es repeteixi. Ara bé, farem tot el possible perquè les campanades a la plaça de la Vila es mantinguin a partir d'ara com una tradició al poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia