cultura

CULTURA

El Saló del Còmic consolida el seu rècord de visitants

Els organitzadors destaquen que s'ha revalidat la xifra de públic 118.000 persones malgrat la forta pluja de dissabte

El certamen va penjar ahir el cartell d'entrades esgotades

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha rebut en la seva 35ena edició 118.000 visitants, una xifra que consolida el rècord assolit fa un any tot i el malt temps d'aquest cap de setmana.

El director del festival, Carles Santamaria, ha posat en valor que s'ha revalidat “una xifra rècord [de públic] malgrat les fortes pluges de dissabte”. Segons ell, això “demostra la gran atracció que desperta el certamen”. De fet, tot i la pluja dissabte es va arribar a penjar el cartell d'entrades esgotades.

Santamaría ha assegurat que aquesta edició ha estat un gran èxit a tots els nivells, tant per la resposta de públic, com per les vendes aconseguides. Aquestes, ha explicat, han anat lleugerament a l'alça respecte de l'anterior edició, que ja va ser un any molt bo després d'una sèrie d'anys a la baixa com a conseqüència de la crisi.

El director del Saló ha comentat que de cara a futures edicions necessiten “disposar de més espai i bones dates per no trobar-nos amb problemes d'aforament que perjudiquen a tots, tant als visitants com els expositors”.

La Fira de Montjuïc ha acollit una nova edició del Saló que ha tingut com a fil conductor la relació de l'aviació amb el còmic. A banda de la mostra Còmics en vol, on s'han pogut veure diversos avions reals o rèpliques a mida natural a la plaça Univers de la Fira, també s'han dedicat exposicions a les vinyetes satíriques sobre el president nord-americà Donald Trump (Retratant Donald Trump); a autors com Milton Caniff i Will Eisner; a la relació entre l'arquitectura d'Antoni i Gaudí i el còmic; a personatges com Lucky Luke, i a revistes centenàries com TBO.

L'espai de videojocs també ha estat molt concorregut. De fet, s'hAn format llargues cues per provar la nova Nintendo Switch.

Santamaria ha explicat que “la gran oferta cultural, pedagògica i lúdica amb espectaculars exposicions, tallers didàctics o interessants taules rodones ha estat molt ben valorada pel visitant”. Ha afegit que “la gran oferta dels expositors, tant de còmic com de merxandatge i activitats ha fet que els visitants hagin gaudit de la seva estada”.

La llista de convidats internacionals ha inclòs noms com Dave Gibbons, Liza Donnelly, Romain Hugault, Bryan i Mary M. Talbot, Jill Thompson, Kim Jung Gi, Hermann, Matt Kindt, Sole Otero, Bruno Gazzotti, Miguel Díaz Vizoso, Kim Jung Gi, Juan Padrón o Gina Wynbrandt.

Aquest any, el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha atorgat el seu Gran Premi al dibuixant barceloní Josep Maria Martín Saurí, Jaime Martin ha estat guardonat per la Millor Obra publicada a l'Estat per Jamás tendré 20 años i Javi Rey ha guanyat el premi Autor Revelació per Intemperie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona