Els Raluy estrenen vela a Barcelona

La nissaga circense torna aquest Nadal al Moll de la Fusta, fidel a la filosofia de circ clàssic

La nova visió de la vela es complementarà amb les pintures que s'aniran fent als laterals, durant els dies que aquesta estigui instal·lada al Moll de la Fusta. Els Raluy ja preparen un altre projecte: llogar carruatges als amants del circ perquè puguin disfrutar de les vetllades en un hotel sobre rodes.

El viatge, ara com ara, és metafòric. Aquesta temporada, els Raluy han contractat números acrobàtics de primer ordre que alternen amb vistoses actuacions dels membres estables de la companyia. Per exemple, la canalla té garantides les bromes de Sandro i El Bigotis, dos còmics que alternen la pista amb el pati de butaques. Edward Skwyesky és un malabarista canadenc que treballa amb pilotes de futbol al Raluy, després de l'aventura artística al Cirque du Soleil. A Steacy Tebas, una artista italiana que treballa amb una escala lliure, Se la considera una de les millors especialistes en aquesta especialitat. El risc el posen Els Balaton que practiquen el llençament d'armes blanques a dianes amb persones lligades. La sensualitat l'aporten les teles i els cèrcols. El públic gaudeix en aquestes sessions de les evolucions de Jean Christophe i Kerry Raluy sobre els seus caps mateix. Un treball poètic que exigeix una tècnica precisa. Rosa Raluy –representant de la tercera generació, filla de l'actual director i presentador, Carlos Raluy– executa en aquesta ocasió un treball sensual i de difícil elaboració de cèrcols. L'acrobàcia de bàscula s'utilitza en el número còmic dels Kutrenkov en què a la dificultat i força física de l'exercici s'afegeix una dramatúrgia satírica.

Els Raluy compten per èxits les darreres temporades que han visitat Barcelona. Per això hi aposten a l'hora d'estrenar oficialment les seves noves produccions.

Els Always Drinking proven el circ

L'orquestra de fanfàrria Always Drinking posa a prova la seva fórmula d'energia positiva i ritme sota una vela. Des de dissabte vinent fins al 3 de gener, s'han programat sis funcions de Cabaret Quina Barra! a la Vela de Vilanova i la Geltrú. El muntatge va a càrrec de set músics –que es converteixen també en clients d'aquest bar que és a punt de tancar quan ells hi arriben– i de tres artistes de circ.

L'obra, pensada per a tots els públics, manté el contacte amb els assistents, tal com havia fet Always Drinking en el seu espectacle (de carrer) bandera: La calle es nuestra. A Cabaret Quina Barra, un espectacle que s'ha inclòs en el circuït europeu Cir-queo, el públic pot comprar i consumir menjar i begudes fins que el cambrer decideix que vol tancar l'espectacle. La festa dels músics –en què hi sovintegen malabars, manipulació d'objectes, trapezi, balança i corda llisa) acabarà l'hora en què l'amo del local decideix tornar a obrir per a la seva clientela habitual. Ara com ara, hi ha tancades aquestes sis funcions, però Always Drinking Productions espera trobar plaça a Barcelona per fer temporada i muntar una gira que podria durar tot el 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA