Cinema

Cultura

L’Ateneu Igualadí blinda el seu nou cinema

L’entitat rescindeix el contracte amb l’empresa que gestionava la sala des de feia mig any

Assumint íntegrament la gestió, es pretén millorar la programació i integrar el cinema en l’oferta cultural de l’espai

El president Puigdemont i el darrer film de la franquícia Star Wars van inaugurar amb bombo i plateret l’Ateneu Cinema d’Igualada, el passat Nadal.

Era una injecció d’autoestima per a una ciutat que havia perdut el seu darrer cinema tres anys abans. L’Ajuntament d’Igualada va finançar la construcció de la sala a la seu de l’Ateneu a canvi que l’entitat gestionés una programació de 60 hores setmanals.

La presidenta de l’entitat, Mireia Claret, explica que van optar “per gestionar la sala amb algú que conegués el sector”, l’empresa Giraltgrup. Mig any després, l’Ateneu ha rescindit el contracte i assumeix en solitari la gestió de la sala. Claret assegura que aquesta era una de les possibilitats en la revisió del funcionament de la sala al cap de mig any.

La presidenta de l’Ateneu explica que assumint íntegrament la gestió es garanteix la sostenibilitat del cinema, que ha atret, els primers mesos de funcionament, uns 18.000 espectadors, amb una mitjana mensual de 3.000 espectadors.

La gestió per part de l’entitat cultural permetrà, segons Claret, integrar més el cinema en l’oferta cultural, garantint la continuïtat d’algunes iniciatives que fa anys que impulsa.

L’Ateneu va recollir 5.000 signatures en una campanya per recuperar el cinema a la ciutat i ara “els igualadins comencen a fer costat al cinema; han d’acostumar-se novament que tenen oferta”, diu Claret.

Fer una programació d’estrena més variada i atractiva serà l’estratègia per mantenir la sala amb què Igualada va recuperar el cinema i una mica d’orgull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia