Art

Cultura

Igualada reivindica el seu primer abstracte

Una mostra repassa l’obra del pintor igualadí Amadeu Font i Bernades

La família de l’artista ha donat a la ciutat documentació personal i algunes de les seves obres, que se subhastaran amb finalitats solidàries

Una exposició al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia recorda, fins a 3 de setembre vinent, l’obra del pintor igualadí Amadeu Font i Bernades (1925-2013).

Malgrat que no és la primera mostra que li dedica la seva ciutat, Font continua sent força desconegut pel gran públic, malgrat que se’l considera el pioner de l’art abstracte a Igualada. A la dècada dels anys cinquanta del segle passat va impregnar les seves obres dels corrents abstractes que emergien a l’Europa de postguerra.

Una obra, en conjunt, molt personal i compromesa, rebel i alhora intimista. Amb una inquietud per descobrir i assimilar nous corrents artístics, Font també va explorar la creació de murals amb l’ús de materials com ara el ferro, el ciment i el formigó. Als anys 80 l’artista va iniciar la seva faceta de restaurador, que sempre va dur a terme a Igualada. Amadeu Font va exhibir la seva obra arreu d’Europa i va rebre, l’any 2006, el reconeixement al mèrit artístic de l’Acadèmia Internacional d’Art Modern de Roma.

L’exposició també commemora la donació a la ciutat de quadres i documents per part de la família de l’artista. El museu igualadí mostra dotze obres donades a l’equipament cultural i nou obres més de la col·lecció familiar, com també una selecció de documents relacionats amb l’obra de l’artista, donats per la família a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

L’abstracció de Font tindrà una funció que el mateix autor mai hagués imaginat. Alguns dels quadres cedits se subhastaran durant la festa major a benefici del Banc dels Aliments d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona