Teatre

Crítica

teatre

Reflexiu i emotiu

L’obra aborda temes clau del fotoperiodisme: de l’ètica al sensacionalisme

Impulsat per Mithistòrima Produccions, vinculat a la sala La Planeta de Girona, en col·laboració amb el festival Temporada Alta i la Fàbrica de Creació La Seca-Espai Brossa, s’ha posat en marxa un projecte relatiu a l’anomenat Teatre Verbatim: un teatre documental que construeix dramatúrgies a partir del testimoni oral de persones implicades en determinats fets reals. Ho ha fet amb El color de la llum, que, a partir de l’experiència de fotoperiodistes, ha posat en escena el dramaturg gironí Ferran Joanmiquel.

Bona part de les qüestions fonamentals relacionades amb el fotoperiodisme (pel que fa a la seva producció, difusió i recepció) són abordades a El color de la llum: el valor testimonial, la vocació de fer visible una realitat que no sempre vol mostrar-se o veure’s, la relació empàtica amb les persones, a vegades víctimes de conflictes o d’interessos de poder, la reflexió sobre l’ètica periodística; però també el control exercit pels mitjans de comunicació, les prioritats informatives, la tendència al sensacionalisme i a la difusió d’imatges impactants.

Les experiències dels fotoperiodistes Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda són encarnades vivament per tres actors (David Martínez, Jordi Subirà, Mireia Vallès) en un muntatge tan reflexiu com emotiu. Experiències a les quals, en el col·loqui de la sessió a la qual vaig assistir, s’hi va afegir poderosament la de Miquel Ruiz, un dels creadors de Fotògrafs per la Pau.

El color de la llum
Dramaturg i director: Ferran Joanmiquel
Intèrprets: David Martínez, Jordi Subirà, Mireia Vallès
Dijous, 12 d’octubre (fins diumenge) a La Planeta. Temporada AltaTemporada Alta. Farà estada a La Seca (del 2 al 13 de maig).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic