Música

CULTURA

Un nou espectacle acosta la música negra als més petits

‘Black Music pels Més Menuts’ s’estrenarà dissabte a l’auditori de La Mercè de Girona, dins el Black Music Festival, que començarà demà

S’hi ha afegit una tercera representació per l’èxit de les dues primeres

“Els nadons són públic avui, no esperem a demà!” Aquest és lema de Black Music pels Més Menuts, un concert orientat als més petits de la casa –de 0 a 5 anys– i les seves famílies per descobrir junts el gran viatge de la música negra, dels ritmes tribals africans i les cançons espirituals fins al funk i la música disco, passant pel blues i el jazz. Black Music pels Més Menuts, un projecte impulsat pels músics Faló Garcia i Pellejà (direcció artística) i Adrià Bauzó (direcció musical), s’estrenarà el dissabte 3 de març a l’auditori de La Mercè de Girona, dins la programació del Black Music Festival , que començarà demà, dijous, amb la presentació del disc de la Black Music Big Band –també dirigida per Bauzó– a la sala Apolo de Barcelona. Inicialment, dissabte s’havien programat dues sessions de Black Music pels Més Menuts, a les 12 del migdia i les 5 de la tarda, però en tots dos casos ja estan gairebé exhaurides les 150 localitats per concert, així que ahir es va anunciar una tercera sessió, el mateix dissabte a 2/4 de 4 de la tarda. Les entrades costen 10 euros, també per als menuts, i l’espectacle té una durada aproximada de 45 minuts.

Produït pel Black Music Festival, aquest concert amb música “100% en directe i acústica (sense amplificar res)” inclou també el clarinet i el saxo tenor de Xavi Molina, el vibràfon i la percussió d’Andreu Vilar, i l’acordió, el saxo alt i la flauta de Pau Sánchez, que s’afegeixen a la veu i a la guitarra de Falo Garcia, el saxo baríton d’Adrià Bauzó i la veu de Karol Green, directora del cor Gospelians de Girona.

Sense paraules –llevat de les consignes que s’expliquen a l’entrada de l’auditori al públic, abans d’entrar, juntament amb la cançó de benvinguda– i amb “una dramatúrgia molt visual”, aquest concert aprofita també que “la música negra sempre ha estat molt lligada al moviment” per convertir la dansa i el moviment en ingredients destacats de l’espectacle. “No hi ha grans escenografies, perquè volem focalitzar-ho tot en la música i que els nens i nenes no es despistin per altres factors al marge de les cançons”, explica Faló Garcia, que ha estat durant vint anys membre del grup de música infantil País de Cotó.

Els músics i el públic estaran junts i molt a prop els uns dels altres a sobre de l’escenari de l’auditori, que s’ha ampliat per poder-hi encabir tots els assistents, asseguts en coixins al voltant del quadrat on es desenvolupa l’actuació. “Volem que la mainada gaudeixi de l’experiència de tocar un instrument i mossegar-lo, si cal, i que al mateix temps els pares i mares se sentin molt implicats, com si fossin també músics i cantants del grup, perquè quan els adults estan a gust, els menuts també ho estan. Per això no infantilitzem les músiques originals i interpretem els temes amb el màxim rigor. L’única adaptació és que fem les cançons una mica més curtes. El nadó té la màxima sensibilització auditiva i no discrimina entre música infantil i adulta.”

L’aventura no acaba aquí: està previst que l’espectacle volti pel país, i hi ha més projectes pensats... per als més menuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]