Arts escèniques

Crítica

teatre

Enginyós equilibri musical d’emoció i comicitat

El Maldà l’encerta donant una nova oportunitat al musical Tot el que no ens vam dir, d’Alícia Serrat i Miquel Tejada. La peça, estrenada al juny (el segon mes amb menys assistència de públic als teatres, segons les estadístiques) va deixar un bon regust de boca. Ara, el Maldà ja ha avançat que hi haurà una tercera oportunitat de repescar una trilogia que culminarà amb l’estrena d’El temps que no tindrem amb la música de Dani Campos. Serrat s’ha proposat treballar amb tres directors musicals per parlar sobre l’amor. El primer treball va ser amb Marc Sambola (Per si no ens tornem a veure).Centrem-nos amb Tot el que no ens vam dir:Aquest tendre i preciós musical, construït a pedaços que es presenten desordenats com un trencaclosques amb un epíleg final (que permet la retrobada dels protagonistes enguany), recompon la turbulència de l’amor i del desamor. Parla d’amors compassius i d’amors destructius.

S’alterna el text i la música. Sovint, la cançó serveix per definir, per adjectivar el desordre emocional interior de cada personatge. Tots els actors estan a gust amb la cançó i se senten còmodes amb el seu personatge en el moment actoral. Canten i miren als ulls de l’espectador, que tenen a tocar. I el desarmen per la seva tendresa, una situació molt lloable amb un grup d’intèrprets tan joves. Supleixen la consistència de la veu i de la construcció del personatge amb l’honestedat i una mirada valenta. L’alternança cançó/situació permet de donar molta frescor amb el to còmic, quasi caricaturesc d’una de les noies més excèntrica, de preguntes aparentment intranscendents però que tenen càrrega de profunditat, si un s’atura a escoltar.

La dramaturga i directora Alícia Serrat troba, novament, la manera de trencar la narrativitat lineal, de sorprendre el públic i emocionar-lo. Potser és la vegada que emociona més. Si va arrencar amb peces molt farsesques com aquell Pegados inicial (coautora amb Ferran González), ha anat destil·lant emocions de menys (Merda d’artista) a més. A partir de Sant Jordi, s’alternarà al Maldà la seva trilogia sobre l’amor.

Tot el que no ens vam dir
Autors i directors: Alícia Serrat i Miquel Tejada
Divendres, 8 de juny (fins al 6 de setembre) al Maldà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic