Música

Vint ‘mil·lennis’

Josep Carreras i Jorge Drexler s’incorporen a la 20a edició del festival barceloní, que avui rep Martha Reeves, veu icònica dels 60

Ramon Mirabet, Los Planetas i Paco Ibáñez són algunes de les 40 propostes de la mostra

Tot i haver començat a rodar fa ja tres setmanes amb el concert del suec José González, el Festival del Mil·lenni no va presentar oficialment fins ahir la seva vintena edició, nodrida d’una quarantena de concerts fins al maig de l’any vinent i amb l’eclecticisme, una vegada més, com a bandera. El festival, organitzat per la promotora barcelonina Concert Studio, va incorporar ahir en el seu menú els concerts del tenor Josep Carreras, que, el 22 de desembre, oferirà a Santa Maria del Mar un concert de Nadal amb la soprano Susana Cordón, el Cor Vivaldi i l’Orquestra Arts Symphony Ensemble dirigida per David Giménez); el grup madrileny Hombres G (13 de març, Palau de la Música); el cantautor uruguaià Jorge Drexler (6 de febrer, Palau de la Música, en format de guitarra i veu) i el català Ramon Mirabet (5 d’abril, Palau de la Música, amb set músics i tota una secció de corda acompanyant-lo en la presentació del seu tercer disc). Les incorporacions d’ahir, les entrades de les quals es posaran avui al migdia a la venda, es completen amb les visites, entre d’altres músics, de Maldita Nerea (23 de febrer, Palau de la Música, en format simfònic); el pianista Peter Bence (23 de maig, Barts) i la versió d’Earth, Wind & Fire que dirigeix el seu guitarrista, Al McKay (5 de febrer, Apolo).

Llegenda de Detroit

Una de les actuacions més significatives, però, del Festival Mil·lenni 2018 es produirà avui mateix a la Sala Apolo, on Martha Reeves (líder de Martha & The Vandellas, formació de capçalera de la mítica discogràfica Motown) reviurà èxits com Heat wave, Jimmy Mack i Dancing in the street set mesos després d’haver-ho fet al Black Musical Festival de Salt. No serà, però, l’única visita d’un artista essencial de la dècada dels seixanta, perquè, el 16 de novembre, també a la Sala Apolo, hi ha previst el concert del 50è aniversari del revolucionari grup MC5, també de Detroit. Al guitarrista Wayne Kramer l’acompanyarà una all-star band integrada per músics com Kim Thayil (Soundgarden) i Marcus Durant (Zen Guerrilla).

El Festival del Mil·lenni reblarà la seva edició d’aniversari amb actuacions com les de Miguel Poveda (9 de novembre, Liceu), Los Planetas (festejant a l’Auditori, el 10 de novembre, els vint anys d’Una semana en el motor de un autobús), Maika Makovski & Brossa Quartet (22 de novembre, Apolo), Sílvia Pérez Cruz amb Marco Mezquida (11 de desembre, Palau de la Música), Paco Ibáñez (1 de feber, Palau, commemorant els 50 anys del seu recital a l’Olympia parisenc) i Sau 30 (1 març, Liceu).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia