Música

Strenes: nou rècord

El festival gironí va tancar diumenge la seva millor edició amb 35.500 assistents i 11 dels 18 concerts de pagament amb les entrades exhaurides (88% d’ocupació)

El grup blanenc Kids From Mars ha rebut el premi Talent Gironí, patrocinat per la Fundació Valvi

El festival Strenes de Girona va tancar diumenge la seva millor edició, amb un total de 35.500 espectadors. El festival dirigit per Xavier Pascual ha aconseguit penjar el cartell d’entrades exhaurides en 11 dels 18 concerts de pagament, amb una mitjana d’ocupació del 88%. Concretament, els concerts amb plens totals van ser els d’Alfred García, Els Catarres, Elèctrica Dharma, Rosana, Mishima, Macaco, Gerard Quintana, L’Ultim Indi, Miquel Abras i Lax’n’Busto, que va oferir dos concerts a la sala simfònica de l’Auditori. De les 16.000 entrades que es van posar a la venda, se n’han venut prop de 14.000. Pel que fa als concerts d’entrada lliure, es calcula que han rebut 21.500 espectadors: 8.000 al concert inaugural d’Oques Grasses des del terrat de l’oficina de turisme de la Rambla, 12.500 als concerts de la festa major de Strenes a la plaça Catalunya –que ha posat a prova la seva capacitat després de la nit multitudinària del dissabte 27– i el miler d’espectadors que van assistir als concerts de dissabte passat al nou escenari de la pujada de Sant Domènec, després que la pluja va obligar a suspendre els de divendres, i també a les propostes gratuïtes de l’auditori de La Mercè.

Segons una enquesta telemàtica realitzada als assistents que han adquirit entrades, més del 60% van sopar, abans o després dels concerts, en locals de Girona. A més, el 90% dels enquestats valora amb la nota més alta els espais, la sonoritat i l’atenció rebuda en el festival. Segons el regidor de Cultura, Carles Ribas, aquest festival “estratègic” per a la ciutat ha tingut molts més assistents dels estimats “amb prudència” pels seus organitzadors. Ribas va lloar els grans esforços que comporta organitzar Strenes i la bona entesa amb el seu director, que fins i tot li va trucar diumenge des de l’escenari del concert de Miquel Abras per informar-li davant del públic del rècord d’assistència d’aquesta setena edició.

A la roda de premsa de balanç de Strenes també es va lliurar al jove grup blanenc Kids From Mars el premi Talent Gironí, patrocinat per la Fundació Valvi. El duet format per l’Óscar i en Roger, de 16 anys, ha publicat mitja dotzena de cançons a les plataformes digitals i ja té uns quants concerts en perspectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia