Cinema

Mor Terry Jones, membre dels Monty Python, a 77 anys

Va dirigir la celebrada “La vida de Brian” l’any 1979

L’integrant del popular grup britànic de còmics Monty Python, Terry Jones, va morir aquest dimarts en el seu domicili de Londres a 77 anys “després d’una llarga batalla contra la demència”, ha informat aquest dimecres la seva família en un comunicat: “Estem profundament entristits en haver d’anunciar la defunció del nostre benvolgut marit i pare”.

El còmic va morir en la tarda d’ahir “amb la seva esposa Anna Soderstrom al seu costat”, després d’una “llarga i extremadament valenta batalla, en la qual sempre va estar de bon humor, amb una estranya forma de demència, anomenada FTD”, segons va agregar la nota. El 2016 es va fer públic que el còmic patia aquesta estranya malaltia.

Els seus familiars remarquen que el seu “treball amb els Monty Python, els seus llibres, pel·lícules, programes de televisió, poemes i altres projectes viuran per sempre”.

L’actor i còmic va dirigir alguns dels treballs més recordats de l’emblemàtica formació, entre ells l’aclamada “La Vida de Brian” i va comparèixer en les sèries de televisió dels Monty Python interpretant a diversos personatges.

Jones va dirigir la cinta “Monty Python And the Holy Grail” en 1975 juntament amb Terry Gilliam, així com la citada “La Vida de Brian”, en 1979, considerada la comèdia clàssica més divertida, segons el resultat d’una enquesta difosa per la revista Total Film.

El còmic, que va tenir dos fills amb la seva primera dona, Alison Telfer, i un tercer amb la seva segona esposa, Anna Soderstrom, també va dirigir “The Meaning of Life”, en 1983, l’última pel·lícula que el grup de còmics va realitzar en conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA