cultura

la crònica

Dues veus en una

Un concert d'Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien és com entrar en un somni delicat, fet de tapets de punt de creu i capsetes de records que no només sona a chanson –el català i el francès es mesclen sense impostura–, sinó a jazz i a un pop dolç. Fent un símil fàcil es podria qualificar la cantautora del Penedès com l'Amélie d'aquesta Nova Cançó del segle XXI. Però als músics no els agrada que els periodistes els etiquetem.

El grup va obrir dijous al vespre a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles el sisè festival de la veu Aphònica. La posada en escena mostra els músics com si fossin al menjador de casa amb làmpades, la tauleta i el diari; elements que ajuden a emfatitzar encara més el concert de petit format. Davant d'un auditori ple i amb gent que s'havia quedat a fora, Anna Roig, amb Carles Sanz als teclats, Magí Batalla a la guitarra, Carles Munts al contrabaix i Ricard Parera a la bateria, va repassar les cançons del seu disc de debut. Des de Corro sota la pluja –interpretada en un racó de l'escenari, al costat d'una de les dues noies que interpretaven el concert en llengua de signes– a Encoure un marin, Mon monde i Robert et Viviane. El grup va regalar dues versions, Popée de cire, poupée de son, amb la qual France Gall va guanyar Eurovisió el 1965 i Le chanson des veux amants, de Jacques Brel. I Anna Roig, com una Alícia entremaliada, presentava les cançons com contes i amb referències al costumisme banyolí com quan va citar Ca la Brugui. Lluny d'esdevenir una presència molesta a l'escenari, la intèrpret de signes es va integrar com un músic més i, en aquest sentit, el llenguatge de signes es va convertir en una segona veu. I en els bisos, tres regals. El primer en forma de declaració d'amor, Je t'aime, el segon La capseta de records i el tercer un adéu amb so a Brel.

L'Aphònica avui ofereix sis concerts: Smoking Bambino, al claustre del monestir (19.30 h); Earth Angels, a la plaça del Teatre (20.45 h); Ens hi ha portat la paraula, al Teatre Municipal (22.00 h), i els tres últims a La Muralla, El Petit de Cal Eril (23.00 h); Beatmac (24.30 h) i Maika Makovski (01.15 h)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia