Llibres

La meitat dels presos polítics, de permís penitenciari per celebrar Sant Jordi

Cuixart, Romeva, Turull, Rull i Forn dedicaran part del dia a signar els seus llibres

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, sortiran de la presó amb permís penitenciari per celebrar la diada de Sant Jordi.

Tots ells signaran els seus llibres durant la jornada festiva. En canvi, el president d’ERC, Oriol Junqueras; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez; l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell es quedaran a la presó.

La gran majoria d’ells han escrit nombrosos llibres des de les cel·les en els més de tres anys de presó. Cuixart també aprofitarà per intervenir públicament en un acte reivindicatiu en favor de l’amnistia que organitza Òmnium davant la seu de l’entitat, al carrer Diputació de Barcelona.

Cinc dels nou independentistes presos per l’1-O seran al carrer aquest Sant Jordi amb permisos penitenciaris. Encara que tinguin el tercer grau revocat, tots ells ja han complert una quarta part de la pena i tenen dret a 36 dies a l’any de permís.

Cuixart clourà l’acte d’Òmnium que aplegarà els partits sobiranistes i representants institucionals. Entre ells, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i representants Junts, ERC, CUP i comuns.

A més, Cuixart serà signant llibres de 10h a 11h al Passeig Lluís Companys. Tant el llibre infantil El polsim màgic (Comanegra) com Ho tornarem a fer (Ara Llibres) que va escriure el 2019. Signarà al costat de Maria Barbal, a qui Òmnium ha atorgat aquest any el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Per la seva banda, Romeva té previst atendre els mitjans de comunicació abans de signar el seu llibre Ubuntu, la república del bé comú (Angle Editorial) a la llibreria Ona a partir de les 13h. També signarà en diferents llocs de Barcelona al llarg del dia.

L’exconseller Jordi Turull signarà el seu llibre Persistim (Columna) a la llibreria Ona de 17h -18h.

L’exconseller Joaquim Forn signarà el seu llibre Entre togues i reixes ( Enciclopèdia) a la llibreria Ona de 17h-18h. I al migdia també a la Llibreria Campus, al Passeig de Gràcia.

I l’exconseller Rull també serà a la llibreria Ona de 19h a 20h amb el seu llibre 1 d’octubre i dos poemes (Simbol Editors). Al llarg de la tarda signarà també a la llibreria Jaimes de 16h-17h i a l’Abacus del carrer Balmes de 18h a 19h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA