Música

El concert ‘Música per la pau’ omple el Palau de la Música de solidaritat amb el poble ucraïnès

El ‘Laudate Dominum’ i el ‘Rèquiem’ de Mozart han estat les obres protagonistes de l’actuació dirigida per Melani Mestre

El programa es repetirà a Salou, Sitges, Calaf i Caldes de Montbui

El Palau de la Música Catalana ha acollit aquest divendres el concert Música per la pau, en solidaritat amb el poble d’Ucraïna, que ha reunit uns 1.400 espectadors. El Laudate Dominum i el Rèquiem de Mozart han centrat el programa del concert, els beneficis del qual es destinaran a l’associació d’ucraïnesos a Barcelona, Djerelo , que proveirà ajuda humanitària a través del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona. El concert està organitzat per Djerelo, el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya (Joficat), amb la complicitat del Palau de la Música, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

De fet, el director de l’actuació i impulsor de la proposta, Melani Mestre, exdirector de l’Orquestra Simfònica de Lviv (Ucraïna), ha definit la proposta com “un Rèquiem solidari”. Hi han participat de forma altruista tres formacions orquestrals i un cor amb 250 cantaires de tota Catalunya, així com les veus solistes de Natasha Tupin, Nadia Ruseva, Patri Tapiol i Lluís Vergés. Gràcies a la Xarxa de Teatres i Ateneus de Catalunya, aquest programa solidari es podrà escoltar a quatre poblacions catalanes més: Salou, demà dissabte; Sitges, el diumenge; Calaf, el dilluns, i Caldes de Montbui, el dimarts 12 d’abril. Totes aquestes activitats compten amb el recolzament dels ajuntaments respectius, així com de diverses associacions i entitats bolcades en l’ajuda urgent als damnificats de la invasió d’Ucraïna. La Joficat, ànima d’aquest projecte altruista i benèfic, ja ha anunciat que seguirà oferint els concerts solidaris necessaris per recaptar més fons durant els propers mesos, tot posant-se a disposició de les entitats que desitgin acollir actuacions solidàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA