Comunicació

Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

Divulgador de la literatura a la televisió francesa durant més de trenta anys

L’escriptor i periodista Bernard Pivot (1935, Lió), ha mort avui, als 89 anys, segons ha anunciat la seva família. Se’l considera l’home que més ha fet llegir els ciutadans del seu país, gràcies als diversos programes culturals que va presentar durant trenta anys a la televisió francesa.

Va estudiar Dret a Lió i Periodisme a París. Professionalment, va iniciar-se com a becari al diari Le Progrès de Lió i més endavant al Figaro littéraire (1958). És a partir dels anys setanta quan va començar a exercir com a presentador. Primer a la ràdio i després a la televisió. Va capitanejar Ouvrez les guillemets (1973-1974); Apostrophes (1975-1990); Championnats de France i du monde d’orthographe (1986-1992); Bouillon de culture (1991-2001); Discos d’or (1993-2005); i Double je (2002-2005). Alguns d’aquests programes es feien en horari de màxima audiència i eren seguits per més de tres milions d’espectadors. Va entrevistar a centenars d’escriptors francesos i també d’estrangers, com per exemple, Bukowski o Nabokov. Amb els anys es va convertir en un referent del món de les lletres pels espectadors, i tot i la seva popularitat televisiva, sempre va mantenir-se obert a la crònica literària, treballant per mitjans com Le Figaro o Le journal du Dimanche, i publicant novel·les pròpies.

Va ser guardonat amb premis i medalles nacionals, i del 2014 al 2019 va ser president de l’Acadèmia Goncourt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]