Cultura

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià autoritza el tancament del repetidor de TV3 que dóna cobertura a València i voltants

La sentència autoritza l'entrada del govern de Francisco Camps per precintar el centre emissor que dóna cobertura a 1,3 milions d'habitants

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la sentència per la qual autoritza el govern de Francisco Camps a precintar el reemissor de televisió que l'entitat té a Perenxisa, al terme municipal de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València, la comarca d'Horta i part de les comarques del Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol i Ribera Alta i Baixa. En total, el tancament del repetidor afectarà 1.300.000 persones.

El govern valencià ja ha tancat tres repetidors de TV3 al País Valencià. Amb aquesta sentència, segons diuen des d'Acció Cultural, el tancament del repetidor que cobreix l'àrea més poblada del País Valencià pot ser "imminent". Tot depèn, segons avancen en un comunicat, de "l'exclusiva arbitrarietat política i l'interès partidista" del govern de Francisco Camps.

La sentència és la resolució d'un recurs d'apel·lació que va interposar la Generalitat valenciana contra la inicial negativa judicial a autoritzar el tancament del repetidor. De fet, ACPV ha rebut diversos pronunciaments judicials al seu favor i remarca en un comunicat que "per tant, en aquest tema hi ha sentències discrepants".

La resolució del TSJPV autoritza l'entrada del govern valencià en el nostre centre emissor en base al suport en principi "a l'execució d'un acte emanat d'una autoritat pública". Amb tot, ACPV puntualitza que en la sentència "no entra al fons de la qüestió, ja que en la mateixa resolució" s'afirma que "no procedeix controlar [per part del tribunal] la conformitat o disconformitat de l'acte que es pretén executar".

Acció Cultural ha fet "evident" a través d'un comunicat que "no comparteix" la sentència perquè "discuteixen la competència legal de la Generalitat valenciana per actuar sobre una televisió pública que és emesa per un canal de TDT la titularitat del qual no és autonòmic". I també perquè "l'aplicació de la presumpció de legalitat de les actuacions de les administracions públiques en aquest cas pot provocar un dany major", ja que consideren que el tancament d'una televisió implica una "censura", encara que després sigui revocada per una sentència posterior, que segons diuen "en el millor dels casos podria tardar anys a arribar".

Insistència per clausurar repetidors
Acció Cultural denuncia "la insistència de l'actual govern valencià" per tancar el conjunt de la xarxa de TV3 al País Valencià i del "càstig econòmic a la nostra entitat". I és que el govern de Camps ha imposat diverses multes a l'entitat cultural, que s'ha negat a arxivar. A més, des d'ACPV es critica que el govern popular segueixi endavant amb els  procediments judicials "per intentar continuar tancant els repetidors encara oberts".

La ILP
Davant d'aquest nou atac contra les emissions de TV3 al País Valencià, Acció Cultural fa una crida als ciutadans per donar "un impuls encara més gran" a la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular que l'entitat cultural està impulsant i que vol aconseguir que, aplicant la llei de Televisió Sense Fronteres, el govern espanyol garanteixi la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen una mateixa llengua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.