Cultura

El govern valencià tanca el repetidor de TV3 a Alacant

Des d'Acció Cultural del País Valencià s'insta a accelerar les negociacions perquè hi hagi reciprocitat en les emissions

TV3 ja no es pot veure a les comarques d'Alacant, al País Valencià. Acció Cultural del País Valencià ha informat a Televisió de Catalunya que un tècnic de la Generalitat valenciana ha precintat el repetidor de TV3 a la Carrasqueta, entre l'Alcoià i l'Alacantí.

El tancament s'ha fet sense avisar, per evitar concentracions com les que el mes d'abril passat van impedir que funcionaris judicials precintessin el repetidor de TVC. Precisament aquest dilluns, es complia el termini donat pel jutge al govern valencià perquè fes efectiu el tancament forçós de les instal·lacions.

Des d'Acció Cultural del País Valencià s'ha instat els governs català i valencià que accelerin les negociacions perquè hi hagi reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9 a tots dos territoris. Ara per ara, TVC no es pot veure a Alacant si no és per satèl·lit.

Reacció d'ERC
El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha considerat avui que el tancament del repetidor de TV3 a Alacant decidit per la Generalitat valenciana "suposa un atac contra la llibertat d'expressió sense precedents" i "és absurd en un context de globalització en que es veuen tota mena de canals".

Ridao ha lamentat, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva d'ERC, el tancament del repetidor de televisió que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) tenia instal·lat en la serra de La Carrasqueta a Xixona (Alacant) i que permetia veure les emissions de TVE en aquelles comarques.

Segons el citat portaveu d'ERC, "el tancament del repetidor dut a terme pel govern valencià "representa una decisió política de contingut clarament electoralista, donada la proximitat de les eleccions generals" però, sobretot, "suposa un atac contra la llibertat d'expressió sense precedents en la nostra democràcia".

Després de recalcar l'"absurd" que "és un tancament com aquest en un context de globalització en el qual es veuen tota mena de canals", tant locals com de molts països, Joan Ridao ha advertit que l'acció del govern valencià del PP "entorpeix" el diàleg obert sobre la qüestió amb el govern català.

Aquest diàleg, ha assenyalat, "anava fins ara per bon camí" en la perspectiva d'"aconseguir la reciprocitat" de les emissions de TV3 en territori valencià i de les de Canal 9 en territori català, motiu pel qual el tancament del repetidor "només s'explica per motius polítics i electoralistes".

Unió veu "decebedora" l'actitud del Ministeri d'Indústria
El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha qualificat de "decebedora" l'actitud del Ministeri d'Indústria amb les emissions de TV3 al País Valencià. Pelegrí ho ha dit després que el govern valencià hagi decidit tancar el repetidor de la Carrasqueta. Per Pelegrí, "Clos no ha sabut arreglar un tema que va deixar pendent Montilla" quan era ministre d'Indústria, i ho ha atribuït a la "no voluntat" o la "incapacitat".

El govern català insta el govern valencià a signar un conveni
El Govern ha rebutjat el tancament del repetidor de TV3 d'Alacant qualificant-lo "d'acte hostil" i ha instat el Govern valencià a signar un conveni de reciprocitat. Segons el Govern el tancament del repetidor de la Carrasqueta és "inacceptable i inoportú" i l'entén com "un atac a la pluralitat, ja que limita una oferta televisiva consolidada durant anys". Segons el Govern "les raons que expliquen que el tancament d'aquest repetidor s'hagi produït en aquests moments té a veure amb el context preelectoral i es constata que s'utilitza aquesta qüestió de forma partidista".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor el músic i director d’orquestra Joan García Iborra

Paula Valls, Pau Alabajos i Guillem Roma, actuaran A Peu de Gavarres

Girona
cinema

Push Lab vol convertir Girona en centre neuràlgic de l’audiovisual

Girona
CINEMA

El festival Fic-cat premiarà Antoni Verdaguer i Jaume Cabré

Roda de Berà
Cultura

Mor Manuel Belmonte, poeta i escriptor terrassenc

cultura

Acaba la restauració dels històrics quatre tinglados del moll Oriental del Port

BARCELONA
MÚSICA

Núria Feliu, homenatjada al Palau de la Música

BARCELONA
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona