Cultura

Malkovich sumeix Peralada en les tenebres de la ment d'un assassí en sèrie

L'actor puja a l'escenari en la pell de l'homicida Jack Unterweger

Un assassí en sèrie seductor, encantador, irònic i intel·ligent ha visitat el Castell de Peralada per explicar la seva història quinze anys després de suïcidar-se.

John Malkovich en la pell de l'homicida Jack Unterweger ha pujat a l'escenari per sumir el públic en les tenebres de les seves passions i explicar, sense cap tipus de penediment, els crims que va cometre. Les víctimes: les dues sopranos Bernarda Borbo i Aleksandra Zamojska que han intercalat les seves veus de cantants d'òpera amb les reflexions en veu alta de la ment d'un assassí que només busca fer publicitat del seu llibre.

"Senyors, si escolteu les dones, sereu gratament recompensats", afirma Jack Unterweger mentre es treu uns sostenidors de la butxaca. Una peça de roba interior que farà servir per asfixiar les seves víctimes. Aquest austríac va ser un assassí peculiar perquè, després d'entrar a presó, es va guanyar el clamor i l'afecte de la societat vienesa amb els seus escrits, es va convertir en escriptor i periodista i, finalment, va rebre el perdó que el va posar en llibertat. No va poder reprimir els seus instints i va tornar a matar.

La narració a voltes irònica, a voltes seriosa i d'altres terrible de John Malkovich s'intercala amb les peces de Gluck, Boccherini, Vivaldi, Beethoven, Haydn, Weber i Mozart en un escenari mínim i sense ostentacions. Un escriptori, un got d'aigua i desenes d'exemplars del llibre on, suposadament, Unterweger s'ha de sincerar i explicar per què va matar les prostitutes.

Els subtítols no convencen
Original, diferent al que es veu habitualment o un Malkovich espectacular. Aquestes són algunes de les valoracions que el públic del concert inaugural del Festival Castell de Peralada ha fet de 'John Malkovich The Infernal Comedy'. Però sempre hi ha el punt negatiu i, en aquest cas, el públic coincideix en criticar els subtítols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.