La rosa com a antídot

Es preveu que els catalans compraran més de cinc milions de roses amb motiu de la diada de Sant Jordi, malgrat la crisi

«Estem sorpresos perquè, de moment, la crisi no afecta la celebració de Sant Jordi», va explicar el president de l'Associació d'Empresaris Majoristes de Mercabarna Flor, Jaume Mateu, dimarts. «És possible que fins i tot arribem a les xifres de l'any passat, en què es van vendre més de sis milions de roses», hi va afegir. Mateu va reconèixer, però, que amb la finalitat de no reduir el nombre de vendes, els majoristes han abaixat el preu de la flor entre un 5 i un 10% respecte a l'any anterior. «Aquesta reducció, possiblement, no s'apreciarà en el preu de les roses al carrer perquè cal sumar-hi la feina de decoració i l'embolcall de les roses», va explicar Mateu.

Els venedors de roses pensen que la crisi no provocarà una reducció en la venda de flors al carrer, però, en canvi, preveuen que les empreses i els comerços en compraran menys. Amb l'objectiu de compensar aquesta pèrdua, Mercabarna ha impulsat la campanya Roses per a tots per fomentar l'hàbit de regalar flors a familiars i amics. La campanya personalitza les roses i, per exemple, se n'ha creat una per regalar a les filles que juga amb el color rosa típic de la nina Barbie.

Del total de roses que es vendran avui, un 10% provenen del Maresme. La majoria, però, es cultiven fora de Catalunya.

La rosa gelada

s.p.s

La rosa vermella continuarà sent la protagonista indiscutible de la diada de Sant Jordi d'aquest any, segons els distribuïdors de roses. Tot i així, cada any es presenten novetats. La més destacable és una rosa vermella natural presentada a l'interior d'un bloc de gel totalment transparent. El bloc es fon en vuit hores, aproximadament. La rosa gelada és una original proposta de l'empresa catalana Hielos Torné y Cía, que avui vendrà aquestes roses a la rambla de Catalunya de Barcelona.

La joieria catalana Bagués, per la seva banda, presenta una col·lecció de joies inspirada en la rosa. Bagués ha dissenyat un anell, unes arracades, un collaret i dos penjolls d'or groc amb la forma i els colors de la flor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles