Cultura

Julio Bocca s'acomiada del públic català amb 2 actuacions a Peralada

Bocca s'acomiada dels escenaris als seus 40 anys i després d'estar-ne 27 en la primera fila de la dansa mundial

Tot i que afirma que està en forma, el ballarí argentí Julio Bocca ha decidit aquest any abandonar els escenaris. L'adéu a Catalunya el diu avui i demà al Festival Castell de Peralada. Ho farà amb l'estrena de l'obra Adiós hermano cruel, inspirada en el drama elisabetià escrit l'any 1633 pel dramaturg John Ford Pitty She Is a Whore (Llàstima que sigui una puta), que va ser rebutjat al seu moment per un excés de llibertinatge i manca de moralitat.

La coreografia és d'Ana María Stekelmann i la música de Lito Vitale. L'espectacle explica la història d'amor entre dos germans, protagonitzats per Bocca i la primera ballarina de la seva companyia, Cecilia Figaredo, que han de lluitar contra la societat i les seves pròpies pors per viure la seva aventura. És el primer cop que el públic català veurà Bocca interpretant una obra completa, que li permet mostrar la faceta artística que ha anat treballant durant els 27 anys que porta sobre els escenaris.

"M'agraden les obres que són reals, que continuen passant i que són capaces de transmetre sentiments. Ja estava cansat de les històries d'un príncep que s'enamora d'un cigne" afirma el ballarí. "Vull deixar clar que sóc un artista i que no només sé fer girs i salts", afegeix.

Ple de projectes
L'actuació de Peralada forma part d'una gira mundial que Bocca va començar el 2005 per acomiadar-se dels escenaris. Ha passat per Nova York, Cuba, Madrid, Saragossa, Pamplona, Bilbao, Logronyo, Alacant i València i properament ho farà per Gijón, Huelva, Mérida, Grècia, Itàlia i Rússia, entre d'altres ciutats i països.

Un cop hagi penjat les sabatilles, el ballarí, de 40 anys i que ha passat per set operacions, seguirà dirigint la seva pròpia companyia fundada fa disset anys, el Ballet Argentino, fundació i escola que vol convertir en un centre on es pugui compaginar els estudis amb la formació artística. 

L'últim adéu el dirà amb un gran espectacle gratuït davant de 100.000 espectadors a la plaça de l'Obelisc de Buenos Aires, el 22 de desembre. Tot i que ja el té mig perfilat no en vol desvelar cap mena de detall. El que sí que ha avançat és que hi haurà artistes de projecció internacional que admira, com la ballarina espanyola Tamara Rojo. Bocca assegura que es tracta d'un adéu definitiu. "Com a ballarí he fet molt més del que m'imaginava. Vull tancar una etapa meravellosa de la meva vida i començar-ne una altra".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona