Són el que llegeixen

Persones de diferents àmbits expliquen quins són els seus llibres de referència

En el marc de l'activitat Som el que llegim, organitzada pels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, persones de diferents àmbits van explicar quins llibres han marcat les seves vides, quins són els llibres que els agradaria que els regalessin i quins regalaran. Per la khaima, per exemple, van pujar Rosa Ricomà, directora del Museu d'Art Modern de Tarragona, que confessava com a títols de referència La pell freda i Pandora a l'Àfrica, d'Albert Sánchez Piñol, i Siempre en capilla, de Carme Laforet; Antoni Pinilla, director del Nàstic, Cien años de soledad i Rebelión en la granja; el fotògraf Lluís Vives, Una breve história de casi todo, i La devoción de la cruz, o el cineasta Jesús Monllaó, El amor en los tiempos del cólera i La guerra dels mons, entre molts altres.

Una altra de les novetats d'enguany va ser l'espectacle itinerant Alícia al país de les meravelles, on els personatges d'aquesta coneguda història van recórrer la rambla cercant el temps perdut. A la tarda també es va presentar l'espectacle musical La gran família, que presentava una mare que surt a passejar amb els nens, que acaben muntant un gran terrabastall.

Però el protagonisme absolut va ser del centenar de parades de llibres i de roses que enguany es van instal·lar a la rambla tarragonina. Fent competència als llibreters i a les floristeries, un munt d'entitats i partits polítics que també volen fer-se un lloc en la diada. I entremig, els escriptors que enguany tenen una novetat sota el braç, que van signar exemplars a les parades de les principals llibreries (sobretot a La Capona i a la Llibreria de la Rambla).

En un altre escenari, el de l'Auditori Caixa Tarragona, els cors Gaudí, Higini Anglès i el Cor Jove de l'Escola Municipal de Música de Tarragona van oferir, a la tarda, el concert de Sant Jordi, amb peces de musicals i pel·lícules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona