Satisfacció per l'èxit del Sant Jordi consensuat i dinàmic de Reus

L'Ajuntament millorarà i ampliarà, si cal, la nova Ruta de Sant Jordi

Aquesta edició ha estat la de l'estrena de l'anomenada Ruta de Sant Jordi, un itinerari que continua tenint l'epicentre a la plaça del Mercadal, escenari històric de la diada i on es van emplaçar llibreries, floristeries i algunes entitats, però que s'estén per la plaça del Castell, l'absis de la prioral de Sant Pere, les Pescateries Velles i el carrer Major, espais on es van situar la resta de la seixantena d'associacions que planten parada cada 23 d'abril. Més espai, doncs, que va permetre que algunes entitats milloressin la presentació i decoració de les seves parades, tot i que es va a trobar a faltar una escenografia més acurada que faci sensació de conjunt a la ruta, una mancança que una exultant Empar Pont, regidora de Cultura, va assegurar que se solucionarà l'any que ve. També va indicar que la ruta es podria ampliar amb més carrers que envolten el Mercadal si l'oferta de les entitats continua creixent.

Del conjunt d'activitats que van dinamitzar la diada, destaquen les organitzades per Carrutxa, que té una dilatada experiència a dinamitzar la cultura popular i la memòria històrica. Descobreix el drac i altres bèsties, una activitat que es va convocar a la Sala del Castell i per on van passar prop de mig miler d'escolars de totes les edats, va ser un èxit absolut. L'entitat també va organitzar dues rutes per explicar com eren els escenaris del Sant Jordi d'enguany entre els segles XII i XIV, una lectura de textos de Joan Amades, el gran folklorista del qual enguany es commemora el cinquantenari de la seva mort, i unes presentacions ràpides de llibres. A aquesta activitat, que és prou interessant perquè es difongui més en properes edicions de la festa, s'hi va sumar també el Centre de Lectura, que va convertir el vestíbul de l'ateneu en un punt difusor de les seves publicacions.

Al matí, com ja és habitual, van ser els escolars els grans protagonistes de la jornada, que a banda de l'activitat del drac van poder degustar també unes sessions de contacontes a la plaça de Sant Pere, o participar en un taller de còmic, organitzat per la regidoria de Joventut a la plaça de les Pescateries Velles. A la tarda, un públic més adult es va començar a concentrar a la ruta i la va arribar a col·lapsar a partir de les set de la tarda, moment en què alguns dels autors locals que publiquen aquest Sant Jordi, com Jordi Cervera, Vicenç Vernet, Josep Huguet o Carme Puyol (que ha tingut cura de l'edició de La sala llarga, la novel·la inèdita d'Antònia Abelló, periodista reusenca de la República, que ahir va ser un dels llibres reusencs més demanats a les parades), van signar llibres a la parada de l'Ajuntament. L'exhibició castellera dels Xiquets de Reus i les ballades dels elements de foc que durant tota la jornada van ser presents a la ruta van posar el punt final a una festa que va trencar amb la rutina en què havia caigut en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona