cultura

Més del 20% de ciutadans de l'Olleria utilitza la Biblioteca Municipal

El 20% del total de la població de l'Olleria disposa de carnet de la Biblioteca Municipal i l'any 2010, deixa un balanç molt positiu de l'ús d'esta infraestructura municipal, que s'ha consolidat com un espai obert on tenen cabuda les persones de qualsevol edat, segons paraules de la regidora de Cultura, Àgueda Micó. “Les dades demostren que es tracta d'un espai cultural actiu, dinamitzador de l'activitat literària, i que compta amb el suport i l'ús de la ciutadania, el que ens fa sentir molt satisfets i orgullosos”.

Emili Juan, el bibliotecari municipal, ha ofert dades estadístiques rellevants de l'últim any. “Ha sigut un 2010 molt positiu. Per exemple, el servei de préstecs de documents ha crescut un 10% respecte a l'any anterior, i s'ha arribat als 10.000 exemplars, una xifra que està per damunt de la mitjana del País Valencià i encara que un poc per davall de la mitjana estatal”, comenta. “Respecte als llibres més prestats destaquen la saga Millenium i Crepúsculo en llengua castellana, i en valencià sobreïx Las voces del Pamano de Jaume Cabré.

Respecte als,1.764 persones usuaris amb carnet de la biblioteca, un poc més del cinquanta per cent són adults (a partir de 14 anys) i l'altra meitat xiquets i xiquetes. La utilització d'Internet al 2010 també s'ha incrementat, amb una mitjana de 780 sessions al mes, i en augment constant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.