Cultura

Llibertat amb càrrecs per a Teddy Bautista i dos directius més de la SGAE

El jutge Pablo Ruz pren declaració a dos detinguts més dins el marc de l'operació Saga sobre el presumpte desviament de diners

Dilluns seran interrogats quatre arrestats més

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha decretat la posada en llibertat sense fiança però amb càrrecs per al president executiu de la Societat Espanyola d'Autors i Editors (SGAE), Teddy Bautista, i els altres dos directius de l'entitat de gestió detinguts per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació sobre la presumpta comissió de delictes societaris i de blanqueig de capitals, el director general Enrique Loras i el director econòmic i financer, Ricardo Azcoaga.

Els tres han abandonat ja les dependències judicials en un cotxe que esperava a la porta de l'Audiència Nacional.

El magistrat pren ara declaració a la principal accionista de l'empresa Microgénesis, Elena Vázquez, i el seu director financer, Celedonio Martín. Els quatre detinguts restants –el director general de la SDAE, Enrique Loras i la seva esposa María Antonia García Pombo, la germana d'aquesta, Eva, i un dels socis directors de Microgénesis– no passaran a disposició judicial fins a aquest dilluns.

Tots ells van ser detinguts divendres passat arran de la investigació portada a terme des del 2010 per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció. Aquest diumenge al matí, després de romandre en dependències de l'Institut Armat des de la tarda del divendres, van ser traslladats a l'Audiència Nacional on es van sotmetre a l'interrogatori del jutge i del fiscal anticorrupció José Miguel Alonso que, en el cas de Bautista, es va perllongar durant gairebé quatre hores.

Les diligències sobre la SGAE van arrencar al març de 2010, moment en el qual el titular del Jutjat Central d'Instrucció nombre 5, llavors Baltasar Garzón, va rebre una denúncia presentada per la Fiscalia Anticorrupció.

A partir d'aquest moment, Anticorrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han desenvolupat una detallada investigació que ha culminat en la detenció de nou persones. La seu de la societat va ser registrada divendres passat, dia en el qual el magistrat va autoritzar també l'embargament i bloqueig de diferents comptes.

Segons les dades que obren en les diligències, que han estat declarades secretes, els detinguts podrien haver creat una trama societària en aprofitament de la seva situació dins de la societat i desviat fons en perjudici de la pròpia entitat i dels seus socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.