cultura

Gastronomia

Cinc anys fent xup-xup

El col·lectiu Cuina Vallès celebra el cinquè aniversari i sorteja onze sopars entre els clients dels restaurants associats

Els cuiners aposten per productes de la zona, com ara la mongeta del ganxet

Cuina Vallès és un col·lectiu d'onze restaurants del Vallès Occidental que va néixer l'octubre del 2006 per difondre la gastronomia de la comarca i els productes autòctons. I, coincidint amb el cinquè aniversari, el col·lectiu sortejarà al gener onze sopars entre els clients que a partir d'ara facin un àpat als restaurants associats –Capritx (Terrassa), Garbí (Castellar), Can Feu (Sabadell), Forrellat (Sabadell), 9 de la Borriana (Sabadell), Can Piqué (Montcada i Reixac), Can Vinyers (Matadepera), El Cel de les Oques (Terrassa), La Terrassa del Museu (Terrassa), Lossum (Sant Quirze) i Ristol (Viladecavalls)–. L'aniversari arrenca amb el lema “Ja fa 5 anys... que fem bullir l'olla”, que recull la voluntat de divulgar les excel·lències del Vallès Occidental des del punt de vista gastronòmic. Per a aquesta divulgació, Cuina Vallès ha tingut com a companys de viatge l'Associació de Mestres Productors Agroalimentaris del Vallès Occidental i la Fundació Miquel Agustí. Fruit d'aquesta col·laboració, s'ha potenciat el coneixement de la mongeta del ganxet, i també del cigró menut, la botifarra terregada, els ous de Sant Llorenç i l'oli d'Ullastrell, entre altres productes.

El president de Cuina Vallès, Carles Calsina, explica que el col·lectiu podria créixer l'any que ve amb un altre restaurant i que al novembre agrairà a col·laboradors i institucions el suport al llarg d'aquests anys amb un sopar. Calsina vol que Cuina Vallès “faci bullir l'olla com més millor” per donar-se a conèixer i fomentar el consum de productes autòctons. I tenir un restaurant amb una estrella Michelin –Capritx– els ajudarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca