cultura

la GALERIA

DE reus

Gosar parlar de Ferrater

Quan va esclatar la guerra, tenia catorze anys. Gabriel Ferrater, potser el més gran poeta de les lletres catalanes del segle XX, va néixer i va criar-se a Reus enxampant els pitjors anys que ha conegut la ciutat. Tot i ser un monument de la literatura universal sembla que tots plegats ho haguéssim oblidat, la dictadura de la mediocre actualitat mana. Però al Centre de Lectura, el lloc on el xiquet dels Ferraté feia de les seves per la biblioteca, gosen parlar d'ell. La setmana vinent tindrà lloc a Reus el Seminari Gabriel Ferrater: gosar poder. Hi prendran la paraula els que més en saben: Jordi Julià, Xavier Amorós, Ramon Gomis i Josep Murgades. Per no quedar-se només amb aquests actes acadèmics també han preparat una exposició, un passi de documental, recitals, espectacles, una ruta literària pel Reus del Gabriel Ferrater...

Tot plegat tindrà continuïtat amb un arxiu propi del poeta al Centre de Lectura. Com deia aquell, “la veueta” em diu que tot i tenir un cartell de luxe, tot plegat està organitzat amb un pressupost irrisori. Feina, intel·ligència i complicitats poden més que la manca de diners, l'excusa recurrent avui dia, tot i que paradoxalment mai no hi ha hagut diners per a la cultura.

Per uns dies la poesia de Ferrater ens ajaçarà al cor d'un avellaner, mentre el país està al caire d'espetegar revolta i contrarevolta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona