cultura

CHAMBAO

EL GRUP ANDALÚS, LIDERAT PER LAMARI, CELEBRA AVUI UNA DÈCADA DE MÚSICA AMB UN CONCERT AL FESTIVAL ACÚSTICA DE FIGUERES

“Tocar a Perito Moreno va ser una gran experiència”

Chambao repassarà aquesta nit a la Rambla de Figueres els seus èxits durant deu anys de trajectòria i alguns temes del seu últim disc homònim

El 24 de setembre surt un recopilatori amb remescles i col·laboracions

Chambao arriba avui al festival Acústica de Figueres, en el marc de la llarga gira commemorativa del desè aniversari del grup que va patentar l'etiqueta flamenco chill. Aquesta nit, a la una de la matinada, Chambao pujarà a l'escenari de la Rambla de Figueres per oferir un dels concerts més esperats de la jornada més intensa de l'Acústica. Parlem amb María del Mar Rodríguez Carnero, Lamari, la veu i l'ànima del grup des de fa ja onze anys.

Què ha canviat i què s'ha mantingut inalterable en Chambao en aquests onze anys?
Ha passat el temps i hem viscut moltes coses que ens han enriquit, però crec que l'essència és la mateixa, la il·lusió i el fet de continuar gaudint fent música, que és en definitiva el que ens va portar fins aquí.
Encara serveix l'etiqueta flamenco chill per definir la música de Chambao?
L'etiqueta es va posar en un moment en què Chambao sortia al carrer per primera vegada i sembla que llavors es va formar una cosa que ens identifica d'alguna manera, però a mi m'agrada pensar que fem música, simplement, i això és el que va sortint fins ara [riu].
El grup va sorgir en un moment en què es parlava molt de fusions i mestissatge. Us sentiu part d'algun moviment o sempre heu anat molt per lliure?
La manera com es va formar Chambao va ser molt natural: tres amics que es reunien després de treballar, una estoneta de platja, un passeig, una guitarra... No sé molt bé si això ens enquadra en un determinat moment o moviment, o si senzillament va sortir així en aquell temps i un remolí ens va portar fins aquí.
En quins països ha funcionat millor Chambao?
Hi ha una cosa molt curiosa i és que de vegades arribem a llocs on es no es parla espanyol i ens esperen amb molta passió, els seguidors coneixen les cançons, et paren amb freqüència pel carrer..., com passa des de la primera vegada que vam anar a Bulgària o a Polònia. I per suposat a Argentina, Puerto Rico, Veneçuela i tota l'Amèrica Llatina ens estimen molt i sempre és una gran alegria tornar-hi.
Com són els concerts actuals?
Estem de celebració del desè aniversari, així que ara oferim un repertori que repassa els èxits dels nostres deu anys de trajectòria i també alguns temes de l'últim disc, Chambao, gravat l'any passat. Sobretot vaig pensar què m'agradaria escoltar si jo formés part del públic.
Quins músics formen la banda?
Toni Cantero (guitarres), Roberto Cantero (vents i seqüències), Toni Romero (teclats i veus), Fran Alarcón (percussió) i Coki Giménez (bateria).
Nous projectes?
El més proper és el disc 10 años around the world, que sortirà el 24 de setembre. És un recopilatori amb noves i curioses versions dels temes més rellevants de la nostra carrera, amb remescles i col·laboracions internacionals com ara Nneka, Lila Downs, etc. És un concepte molt maco i ens fa molta il·lusió.
Després d'haver tocat a la glacera Perito Moreno, quins reptes us queden pendents?
Hi ha tants llocs increïbles on voldríem tocar i tanta gent amb la qual ens agradaria compartir la música! El directe que vam gravar a Perito Moreno va ser una gran experiència i em sembla molt interessant combinar música i natura, per recordar que tenim un gran deute amb la Mare Terra.
Una opinió sobre el 21% d'IVA?
Són temps molt durs i n'hem de ser conscients, però jo sempre prefereixo tenir un pensament positiu. Crec que la música està viva i sonarà sempre en algun raconet, passi el que passi amb les lleis i els sistemes que inventem els éssers humans per moure-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA