Vila-real continua sense tècnic arqueòleg

El Bloc denuncia el desinterés de l'equip de govern pel patrimoni local

El regidor i portaveu del grup del Bloc a l'ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla, ha reclamat la concreció d'una partida pressupostària dedicada al manteniment del patrimoni de la localitat

Batalla ha recordat que l'equip de govern encara no ha creat la plaça de tècnic arqueòleg que va prometre en l'any 2007 com a resposta a un informe de patrimoni que revelava que cinc construccions catalogades necessitaven reparacions urgents —el molí la Vila, l'alqueria del Carme, l'aljub àrab, la creu del Terme i l'alqueria dels Frares— i que aquests immobles continuen igual d'afectats.

«La realitat és que el nostre patrimoni cau a poc a poc i des del consistori no es fa res per remeiar aquesta situació deplorable», ha denunciat el regidor del Bloc. Segons Batalla, les tasques de vigilància del patrimoni només recauen en la «saturada» policia local. «I quan aquesta detecta desperfectes com ara en la torre de Sant Jordi, tot el que fa l'Ajuntament és passar informe a la conselleria de Cultura i desentendre's», ha manifestat.

El regidor ha reivindicat la creació d'una línia pressupostària d'ajudes als propietaris del patrimoni local, informació al voltant de les ajudes de la Generalitat i estatals a les quals poden optar, bonificació de l'IBI per a propietaris de patrimoni local i pressupost per a emprendre les mesures escaients davant dels informes que un tècnic arqueòleg municipal —de moment, inexistent— elaboraria al voltant del patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Jove, de franc i en català: un cartell de luxe per al Clotilde Fest 2024

Barcelona
Cultura

25 cites castelleres en el desè aniversari de Tarragona, Ciutat de Castells

Tarragona
Música

Marc Parrot inaugura Perifèria Cultural 2024

Girona
ARQUEOLOGIA

Comencen les prospeccions prèvies a la rehabilitació de la necròpolis de Tàrraco

TARRAGONA
TEATRE

Un espectacle a la Model reclama la revisió judicial del cas Puig i Antich

BARCELONA
Art

Els artistes surten del Niu i aixequen el vol a Sant Martí Vell

Sant Martí Vell

L’oferta de grans musicals en català es multiplicarà per nou

Barcelona
TEATRE

La Zaranda convoca els artistes joves al Romea amb ‘Manual para armar un sueño’

BARCELONA
universitat

Lliçó magistral de comiat de Jesús Alturo amb ‘sorpresa’

Barcelona