cultura

cinema

L'Acocollona't 2013 s'alia amb zombis i superherois

Tindrà lloc del 29 d'octubre al 3 de novembre i aquest any inclou 26 curts que aspiren al palmarès del concurs

Com a bon reflex del que es respira al món del fantàstic actual, la III Setmana de Cinema Fantàstic i de terror de Girona, l'Acocollona't, dóna el protagonisme als zombis i als superherois, encarregats aquest any d'animar una mica les tradicionals Fires de Sant Narcís. Ajudat per l'èxit de públic de les anteriors edicions i amb la ferma voluntat d'establir-se com un dels festivals de cinema de gènere de referència a la demarcació, el festival creix i s'estén repartint les projeccions i els actes més enllà del Cinema Truffaut i el Museu del Cinema per fer-ho també als Cinemes Albéniz Plaça. En aquest cinema, precisament, tindrà lloc la sessió inaugural el dia de Sant Narcís, el 29 d'octubre (a les 21 h; entrada lliure), que consistirà en la projecció –fora de concurs– d'una selecció d'alguns dels millors curts del gènere de l'any en l'àmbit estatal i la premiere del film Capa caída, amb la presència confirmada del director, Santiago Alvarado. Es tracta d'un fals documental, presentat a Sitges, que narra la vida i obra del superheroi Magno.

A partir d'aquí el reguitzell d'actes i projeccions és imparable. A destacar el 30 d'octubre, primer amb la xerrada al voltant de la cultura zombi amb Marc Pastor, Toni de la Torre i Pep Prieto (Museu del Cinema) i després amb una sessió doble al Truffaut –l'acocogrindhouse– amb Juan de los muertos i Supersonic man.No serà fins als dies 1 i 2 de novembre que començaran als Albéniz Plaça els actes centrals de l'Acocollona't (22 h), amb les projeccions de curts a competició. En total, 26 curts del gènere (6 de gironins i 5 internacionals) que el jurat –format per Ivan Villamel, Ignasi Arbat i membres del blog Els Bastards– podrà premiar. La resolució del palmarès es farà pública el 3 de novembre (a les 18 h) al Cinema Truffaut, en un acte presentat per Bernat Costa, dissenyador, actor i doble oficial de Johnny Depp a Catalunya.

Josmar apadrina la Zombiewalk

El 31 d'octubre –la nit de Halloween– arribarà un dels actes més populars del festival, la Zombiewalk, en què s'espera repetir (o superar) l'èxit de la primera edició, que va omplir Girona de morts vivents. L'amenaça que un virus Z s'escampi per la ciutat és real i s'ha convocat tothom a les vuit del vespre a les escales de la catedral. La vetllada es clourà amb una festa a la Sala Tourmix (Platea), amb entrada lliure per a tots els zombis i en què s'entregaran els premis i se celebraran els concursos Mad Faces i Scream Girls. Josmar en serà el presentador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC