cultura

festivals

Girona aposta per la marca cultural Ciutat de Festivals

S'ha publicat per segon any una guia en què es detallen els festivals que es faran durant l'any

Se n'han editat 50.000 exemplars, que es repartiran en el marc del ‘Girona 10'

Aquest cap de setmana arrenca Girona 10, una iniciativa enfocada a la promoció turística de la ciutat que ha calat com a aparador de l'oferta gastronòmica, comercial i cultural. En aquest últim àmbit, i aprofitant el marc d'aquest esdeveniment que mou milers de persones, l'Ajuntament de Girona ha editat per segon any consecutiu una guia proposta dels festivals que tindran lloc a la ciutat durant l'any. La intenció és clara: oferir als visitants un catàleg de l'oferta de diversos àmbits artístics i culturals prou atractius perquè tornin a visitar la ciutat. L'increment d'un 35% de turistes que visiten la ciutat, una dada que ahir va recordar el mateix alcalde Carles Puigdemont, avala aquest esforç promocional.

Acompanyat del gerent del consistori, Albert Riera, i el cap de Cultura de l'Ajuntament, Narcís Casassa, va presentar ahir aquesta guia anual que, amb el títol Girona, ciutat de festivals, també té la intenció de “crear marca”. “Una potent marca de qualitat –com va defensar l'alcalde– d'aquesta aposta cultural transversal i interdisciplinària, centrada en les expressions musicals, teatrals, audiovisuals i literàries que tenen com a llenguatge principal el format festival.”

Dels nou festivals de l'any passat –només hi eren els de caire musical– enguany s'ha passat a setze. “Un motiu de satisfacció, perquè molts d'ells són nous i ja estan plenament consolidats”, en paraules de Puigdemont.

Demà ja començarà la dilatada proposta amb l'anunciat Festival d'Art Independent Pepe Sales i el primer concert del cicle Ibercàmera. De l'1 al 22 de març tindrà lloc una altra edició del Black Music Festival, en què hi haurà caps de cartell com ara John Mayal i Andrea Motis. Del 27 de març al 13 d'abril el Festival Strenes desembarcarà amb estrenes d'espectacles i discos de músics com ara Gerard Quintana, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Pau Riba i Pascal Comelade. A l'abril arribarà el MOT, Festival de Literatura, que és coorganitzat amb Olot i en què es faran conferències i taules rodones dins d'aquest àmbit. La primera edició se centrarà en la literatura fantàstica. A continuació, cronològicament se celebraran l'In-Somni (del 30 d'abril al 4 de maig), l'Inund'Art (del 6 al 8 de juny), el Milestone Project (del 9 al 15 de juny), el Festival de Cinema (del 15 al 20 de juliol), XI Festival de la Guitarra (del 15 al 31 de juliol) i el Festival de Jazz (del 15 al 28 de setembre). L'Acocollona't tornarà per Fires i Temporada Alta, per coronar aquesta intensa i variada oferta.

LES XIFRES

16
festivals,
el doble que l'any passat, apareixen en la guia proposta que enguany ha editat l'Ajuntament de Girona.
7
cicles
d'Ibercàmera demostren que, més enllà del circuit barceloní, hi ha també un públic fidel a la música clàssica.
50.000
exemplars
s'han editat de la guia ‘Girona. Ciutat de festivals', que ja s'han començat a distribuir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardons

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona