cultura

Tres grans orquestres i una Passió a Ibercàmera 2015

Les simfòniques de Berlín, de Ràdio Viena i de Ràdio Colònia són els plats forts de la vuitena temporada, que enguany també oferirà una Passió per Setmana Santa

Ibercàmera ja té enllestida la programació definitiva de la seva vuitena temporada i, com s'esperava, manté un any més el llistó qualitatiu ben amunt. L'ha presentada avalada per una trajectòria d'èxit que, després d'un nou rècord d'abonaments l'any passat, arriba a la xifra de 500 abonats i consolidant-se com a cicle de referència al territori.

La vuitena temporada, que començarà l'1 de febrer, està formada per un total de deu concerts (dos més que l'any passat) i novament destaca per l'equilibri entre l'actuació de grans orquestres simfòniques i artistes de prestigi amb concerts de cambra que, malgrat que es poden considerar els germans petits, atrauen cada cop més melòmans. I enguany amb una novetat destacada, com és la incorporació a la programació d'una audició de La Passió per Setmana Santa. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament de Girona que neix amb la intenció d'esdevenir tradició i que inaugurarà l'Orquestra Barroca Catalana, el Cor Lieder Càmera i el cor de mitjans Geriona, dirigits per Karl-Friedrich Beringer.

Piano, per començar

Només per començar, un plat fort, amb l'actuació d'Alexei Volodin, reconegut internacionalment com un dels més grans pianistes de l'actualitat, que en aquesta nova visita a l'Auditori oferirà un viatge per diferents estils musicals, des del barroc al clàssic, passant pel romàntic. A continuació, els amants de la clàssica de ben segur que estaran encantats de trobar en el programa l'Orquestra Simfònica de Berlín, que actuarà per primera vegada a la ciutat sota la batuta del director Dimitrij Kitajenko, amb un programa de Brahms (Concert per a violí, en re major, op 77) i la Simfonia núm. 2 de Rachmàninov. Aquesta no serà l'única de les grans orquestres europees actuals que vindrà. A l'abril tocarà el torn a l'Orquestra Simfònica de Ràdio Viena, que, dirigida per Cornelius Meister i amb la jove virtuosa Varvara al piano, oferirà un repertori de peces de Schumann (Concert per a piano) i Brahms (Simfonia núm. 2). I completant el trio de grans orquestres, l'Orquestra Simfònica de Ràdio Colònia, una de les més prestigioses d'Alemanya, interpretarà per al públic gironí el Concert per a piano núm. 5 i la Patètica de Txaikovski, una de les simfonies més estimades pel seu director titular, Jukka-Pekka Saraste.

El concert amb l'Orquestra Da Camera interpretant la Simfonia núm. 4 de Beethoven i el Concert per a piano i trompeta núm. 1 de Xostakóvitx completarà l'oferta orquestral. La formació, que es presenta també per primera vegada a Girona, va fer el seu debut al Palau de la Música Catalana el 2013 i va tenir una gran acollida per part de la crítica i el públic.

Pel que fa al format de cambra, des de la primera edició la temporada Ibercamera Girona hi ha apostat, fins al punt que la quantitat de concerts de cambra ha anat creixent. Enguany fins i tot s'ha creat l'Abonament de Cambra.

El doble d'abonaments

“El creixement d'Ibercàmera és l'amor per la música dels seus aficionats”, remarca el president i ànima del cicle. Amb una trajectòria de vuit anys de recorregut, la temporada ha crescut en nombre d'abonats any rere any, des dels 254 de la primera edició fins arribar als 500 actuals. Concretant més les xifres, Prat destaca que, segons un estudi intern, hi ha un abonat per cada 700 habitants a les comarques gironines, un 400 per cent més que a Barcelona i la seva àrea d'influència, on té lloc l'altre cicle d'èxit, amb 1.350 abonats (un abonat per cada 2.700 habitants).

Les entrades ja són a la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal