El Festival de Jazz de Barcelona, amb més concerts que mai

La mostra incidirà en la petjada deixada per Miles Davis

The Project, promotora organitzadora des del 1989 del Festival de Jazz, va triar ahir el Palau de la Música (seu característica de la mostra des de la seva primera edició, el 1966) per revelar el programa complet de la 41a edició. «La institució està per sobre les persones i, per tant, volem estar al costat del Palau. Hi hem estat, hi estem i hi estarem», va proclamar Tito Ramoneda, director de The Project. El festival començarà a agafar embranzida amb un concert el 28 d'octubre a L'Auditori de Wayne Shorter (tot i que, deu dies abans, al Parc Central del Poble Nou, la Big Band de l'Esmuc haurà protagonitzat el ja tradicional concert gratuït d'obertura) i es clourà del 3 al 6 de desembre al Jazz Standard de Nova York, on el quintet flamenc de Chano Domínguez exposarà la seva tan esperada com imprevisible relectura del Kind of blue de Miles Davis, que el 12 de novembre ja haurà presentat a Barcelona.

Serà un festival dominat per la figura de Miles, que també planarà sobre els concerts d'Omar Sosa amb Jerry González (igualment de revisió de Kind of blue, tot i que en aquest cas en clau afrocubana), Jimmy Cobb (l'únic supervivent de l'equip de músics que va gravar, ara fa cinquanta anys, el seminal treball, al qual també recordarà) i Marcus Miller (que repassarà un altre disc influent del «príncep de la foscor», en el qual va participar com a baixista i productor: Tutu).

La presència de músics catalans (un 40% del cartell), a més de Sosa i Domínguez (residents al Barri Gòtic i el Montseny, respectivament, des de fa una pila d'anys) es completarà amb músics joves com ara David Soler (guitarrista del quintet de Llibert Fortuny, que ara debuta en solitari) i veterans com ara Carles Benavent (amb un nou disc, Quartet), La Locomotora Negra (per novè any seguit al festival, en aquest cas amb un repertori de blues) i el mallorquí Agustí Fernández (que mostrarà, amb Evan Parker, el seu talent per a la improvisació).

Corea reobre el Sagarra

El Festival de Jazz, a més de Barcelona, es desplega a Nova York però, també, com és habitual des de fa uns anys, en diferents municipis metropolitans: l'Hospitalet (on actuaran Sole Giménez i Perico Sambeat), Sant Cugat i Viladecans (Noa i Maria Schneider amb l'Esmuc trepitjaran tots dos municipis) i Santa Coloma (on Chick Corea & Gary Burton, el 17 de novembre, reobriran, després de més de dos anys d'obres, el Teatre Sagarra, seu també d'un concert de Sole).

El festival, configurat a partir d'un pressupost d'1,3 milions d'euros i marcat, també, per l'entrada en escena per primera vegada del Jamboree, proposa, a més, recitals de Joe Lovano, Buika & Chucho Valdés, Brad Mehldau, Cassandra Wilson, Allen Toussaint, Tortoise, Béla Fleck i Imelda May.

k

Consulteu la programació completa a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona