cultura

Quaderns pedagògics de la Xarxa Indiana

S'adrecen a alumnes de primària que facin activitats als municipis adherits

La Xarxa de Municipis Indians, que té seu a Begur i que integra altres municipis de la demarcació com ara Blanes, Calonge, Lloret i Palafrugell, ha editat 10.000 quaderns pedagògics per donar a conèixer el món indià als escolars que fan activitats sobre el patrimoni cultural de cada població. Els textos es van encarregar a l'historiador Jordi Turró, amb l'objectiu que elaborés un discurs que servís de fil conductor en qualsevol dels municipis adherits.

Els materials s'adrecen a alumnes dels cicles mitjà i superior de primària, i, a banda dels aspectes més coneguts dels indians –com ara l'arquitectura o els costums, els vestits o la gastronomia–, han volgut incidir en l'origen del fenomen, que no és cap altre que l'emigració a Amèrica amb conseqüències diverses per a la gent que va decidir travessar l'Atlàntic –n'hi va haver que van tornar, però molts d'altres que no ho van fer– i les activitats desenvolupades al Carib (el petit comerç, el sucre o també l'esclavitud), que justifiquen, en bona part, l'origen de la seva fortuna.

El projecte, amb il·lustracions de Bruna Valls, s'acompanya d'una guia didàctica per organitzar treballs amb alumnes a l'aula amb una durada total d'unes 25 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]