cultura

Strenes farà un concert a sobre de l'oficina de turisme, dissabte vinent

Serà una actuació sorpresa, com els històrics concerts dels Beatles i U2 a terrats de Londres i Los Angeles

El nom del grup es farà públic el mateix dia

“A Girona passarà una cosa excepcional que ha passat en molt poques ciutats abans”, va dir ahir l'alcalde, Carles Puigdemont, en una roda de premsa absolutament atípica per presentar el concert sorpresa que el festival Strenes ha organitzat pel dissabte 28 de març al terrat que hi ha a sobre de l'oficina de turisme de la Rambla, on havia estat instal·lat el polèmic Niu del Bòlit, amb tota la silueta urbana de Girona al darrere. La sorpresa serà bàsicament el grup que protagonitzarà el concert, que començarà a les 6 de la tarda i durarà entre 30 i 40 minuts. Poques hores abans de l'actuació es resoldrà la incògnita per les xarxes socials.

“És un acte pensat per fer història”, va dir el director del festival, Xavi Pascual, que amb el lema L'Strenes s'estrena al pont de Pedra ha volgut connectar directament amb dos episodis icònics de la història del rock de gran altura: l'últim concert de The Beatles, que va tenir lloc el 30 de gener del 1969 al terrat d'Apple Corps, a Londres, durant les sessions de Let it be, i l'actuació que U2 va oferir el 27 de març de 1987 en un terrat de Los Angeles per gravar el videoclip de Where the streets have no name, també com un homenatge evident als Beatles. Amb aquesta iniciativa, Strenes vol posicionar Girona “mundialment juntament amb Londres i Los Angeles”. D'aquesta actuació també se'n farà un videoclip que “servirà per promocionar tant la ciutat de Girona com el festival Strenes”, sense comptar “l'efecte multiplicador” de totes les gravacions personals que difongui el públic el mateix dia per les xarxes socials: un element no present als terrats dels Beatles i U2.

“Que ningú s'ho perdi, perquè valdrà la pena”, va afegir-hi l'alcalde, que també va anunciar que el terrat de l'oficina de turisme –“Un espai privilegiat que estava infrautilitzat i fet malbé pel Niu quan vam arribar al govern”– es tornarà a utilitzar per a “esdeveniments excepcionals”. “Nosaltres demanem a tots els festivals que es fan a la ciutat que no es conformin mai amb l'èxit de l'edició anterior i que sempre innovin i arrisquin”, va afegir-hi l'alcalde.

‘Enderrock' ajorna els seus concerts

Enderrock ha ajornat els concerts que havia programat avui i demà a les places de Sant Feliu i del Lleó de Girona, per la previsió de mal temps. Hi havien d'actuar 14 grups, com ara Quart Primera, Miquel Abras, Xebi SF i Crossing. Aviat s'anunciaran les noves dates d'aquests concerts, que formen part del Girona Districte Musical dels premis Enderrock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet