cultura

Inversió de 38.400 euros per rehabilitar l'església de Gandesa

L'església de Gandesa oferirà un aspecte renovat en la propera recreació del casament reial, que tindrà lloc el 17 d'octubre. Gràcies a un conveni subscrit entre l'Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Bisbat de Tortosa i l'Obra Social La Caixa, en breu començaran les obres que permetran millorar l'aparença del temple i consolidar-ne l'estructura de la portalada.

Es tracta d'un projecte que s'ha inclòs en les mesures de rehabilitació dels diferents monuments de l'època romànica que s'estan impulsant per tot el país. Segons explica l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, “va ser l'Ajuntament l'encarregat de redactar el projecte perquè part de la façana necessitava millores”. “Vam aconseguir acollir-nos a les actuacions i inversions que està fent la Generalitat en diferents monuments romànics”, diu.

Amb les obres es netejarà, restaurarà i reforçarà la portalada, deteriorada amb els anys. “A més, fa diversos segles es van aplicar unes resines que han fet molt negres les pedres”, hi afegeix Luz. Es preveu que els treballs comencen després de les festes majors i que estiguen finalitzats a mitjan octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia