cultura

Agres acull el 3r Aplec de la Mariola

L'organització presenta el manifest on expliquen els motius de la trobada

La localitat d'Agres acull aquest cap de setmana la celebració del 3r Aplec de la Mariola, un esdeveniment que compta enguany amb un mural commemoratiu obra de l'artista mariolenc Josep Belda.

A inicis de setmana, l'Assemblea de Pobles de la Mariola feia públic el manifest d'aquesta edició que girarà al voltant de la temàtica “Escola rural, pobles vius” .

En aquest sentit, l'organització ha destacat que «cal encetar el debat sobre l'escola rural des d'una actitud crítica i activa, així com és necessària també la reflexió, estudi i reivindicació de les millores pertinents perquè aquest model d'escola siga efectiu. S'ha de posar fi, d'una manera eficient i sostenible, a les mancances materials i de recursos humans que actualment es detecten, així com reclamar una normativa específica que garantisca l'estabilitat del seu funcionament i on les administracions locals tinguen una implicació directa i a favor de l'escola dels seus pobles».

L'Aplec es veurà complementat amb concerts, exposicions, una excursió a la Cava Gran, una taula redona, una xarrada, dinars i sopars populars, una fira, activitats infantils, un homenatge a Ovidi Montllor i danses que ompliran els carrers d'aquest poble mariolenc des d'ahir divendres 2 d'octubre a les 20 hores.

L'organització preveu que la tercera edició acullga més visitants que les anteriors, «pel que s'ha parat especial atenció a la millora de les infraestructures amb l'habilitació d'una zona d'acampada gratuïta, l'augment del nombre de lavabos públics o determinades restriccions al trànsit rodat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]