cultura

Crítica

teatre

Humor i amor

Josep Maria Mestres i Guillem-Jordi Graelles han disposat la fusteria teatral necessària perquè l'humor es casi amb l'amor en aquesta posada en escena, que va estrenar-se a l'Amfiteatre Grec i que ara fa temporada a la Rambla de Barcelona. Treu el brou més sucós i brillant del dramaturg de fa 400 anys i demostra que té interès per als espectadors d'avui. Sobretot per als més joves. Si Parking Shakespeare ja s'ha fet un nom cada estiu versionant les comèdies (amb sempre algun amor pendent) de Shakespeare, ara es demostra que es poden encabir tres arguments en només 90 minuts. La trama amorosa d'Els dos cavallers de Verona, de Molt soroll per no res i de Treballs d'amor perduts casen perfectament gràcies a una narradora versàtil, Laura Aubert. La producció ha comptat amb un repartiment de luxe que, ara, funciona a la perfecció.

En la seva primera sessió escolar, cal dir que es va respondre amb nota. La comunió amb la platea va ser total. L'amor i l'humor servits amb una ironia molt fina que es vesteix amb una literatura enfilada va captivar-los. I cada sorpresa s'entenia amb riallades. Com les cançons afinades per Jordi Boixaderas (quin control de l'acció!) i Joel Joan (cavaller valent que es converteix en fràgil per l'amor). Sílvia Bel, Rosa Renom, Mercè Pons i Ariadna Gil mereixen un altre aplaudiment.

Vista la prova, però, potser cal preguntar-se quina necessitat hi ha a fragmentar tres obres i no servir-ne una de completa. És cert que fragmentar les trames permet mantenir l'atenció però també que frustra l'interès dels espectadors de veure acabat cada quadre. De fet, això mateix es podrà comprovar a partir de divendres a la Sala Gran del TNC.

Amor & Shakespeare
Dramatúrgia: Guillem-Jordi Graells
Director: Josep Maria Mestres
Intèrprets: Ariadna Gil, Laura Aubert, Mercè Pons, Sílvia Bel, Rosa Renom, Àlex Casanovas, Joel Joan, Jordi Boixaderas, Aleix Albareda i Núria Andorrà (música)
Dijous, 8 d'octubre (fins a l'1 de novembre) al Teatre Poliorama


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona