cultura

Comença el rodatge de la pel·lícula ‘Laia', de Danés

El mal temps obliga a gravar escenes d'interior a can Ramis, amb un desplegament de mitjans a la part baixa de la riera

La setmana que ve es preveu filmar a l'estructura de la platja

El mal temps no va ser cap obstacle per començar a gravar ahir –tal com estava previst– la pel·lícula Laia, del director arenyenc Lluís Danés. Els camions per descarregar el material ocupen per uns dies la part baixa de la riera d'Arenys de Mar, a les portes de la finca de can Ramis. L'antic casalot del segle XVIII és ocupat provisionalment per les càmeres i els focus per ambientar-lo com la casa de la Fragata, personatge que interpreta l'actriu Montserrat Carulla. Al vestíbul de la casa, a peu de carrer, s'hi podia veure una jove Laia, l'actriu Miranda Gas, al costat d'altres actors que els pròxims dies intervindran en l'obra, com ara Ivan Benet, Roger Casamajor, Clàudia Benito i Miquel Fernàndez.

El rodatge de la pel·lícula comença a can Ramis en espera que el temps millori per poder fer les escenes d'exterior a la platja de Sant Pol, on els actors més joves es convertiran en companys de jocs i baralles de la protagonista de l'obra d'Espriu.

Can Ramis no serà l'única finca d'Arenys que sortirà a la pel·lícula, ja que les escenes que transcorrin a la casa de Laia i a la taverna es rodaran a l'interior del monestir de les clarisses.

Àgora a la platja

L'estructura de grans dimensions que s'ha muntat a la platja d'Arenys, de fins a 30 metres de diàmetre, no es farà servir fins la setmana vinent per al rodatge. Tal com va explicar el director, Lluís Danés, es tracta d'una visió “abstracta” de Sinera on es podran rodar imatges d'exterior del poble i escenes més oníriques. Laia és una de les obres primerenques de Salvador Espriu, escrita el 1932, quan només tenia divuit anys, i explica la història d'una dona al llarg de les etapes de la seva vida i a través dels fets que la marcaran, com ara la mort del seu fill. El 1972 se'n va fer una primera i única adaptació cinematogràfica, del director Vicent Lluch, interpretada per Paco Rabal i Núria Espert.

Darrere el projecte hi ha la productora Brutal Media, Televisió de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el mateix ajuntament d'Arenys de Mar.

LA DATA

20.11.2015
És el dia previst per acabar el rodatge de la pel·lícula, quasi tota gravada a Arenys de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona