cultura

tribunals

l'art de la franja

Desestimada la petició de la Generalitat i el MNAC per evitar el trasllat de les obres de Sixena a l'Aragó

El Govern insisteix en què és impossible donar compliment a la resolució i reitera que s'arribarà fins al final per aconseguir que les obres puguin romandre a Catalunya

La jutgessa d'Osca ha desestimat els incidents de nul·litat presentats per la Generalitat i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per evitar el trasllat de les obres de Sixena a l'Aragó abans del 25 de juliol. Segons la magistrada és ''manifestament improcedent'' perquè reiteren els arguments que ja han estat al·legats i per això insisteix en què les 97 peces repartides entre el MNAC i el Museu de Lleida s'han de traslladar al Monestir de Sixena abans del 25 de juliol. Segons l'advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español, això representa que ni la Generalitat ni el MNAC podran acudir al Constitucional ja que aquest tribunal no permet de forma simultània un incident de nul·litat ''improcedent'' i un recurs d'empara. La portaveu del Govern, Neus Munté, ha insistit en què és impossible donar compliment a la resolució i reitera que s'arribarà fins al final per aconseguir que les obres puguin romandre a Catalunya.

Amb la desestimació feta pública per la jutgessa d'Osca aquest dimarts es dóna resposta als incidents presentats per la Generalitat i el MNAC per evitar el trasllat dels béns de Sixena i s'insisteix en fixar el dia 25 de juliol com a data límit per fer efectiu aquest lliurament.

En aquest sentit, la portaveu de Govern, Neus Munté, ha insistit en la ''impossibilitat'' de donar compliment a la resolució perquè ''estem sotmesos'' a la legislació catalana que obliga a realitzar uns determinats tràmits per fer el trasllat. Així mateix, també ha fet referència a les ''garanties'' per a què el retorn es pugui produir en condicions. Munté ha demanat diferenciar escenaris i ha afegit que des d'una perspectiva judicial s'arribarà ''fins al final convençuts que es donarà la raó i aquestes obres podran romandre a Catalunya''.

Text



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA