cultura

Els Moixiganguers intentaran fer a casa la tripleta de vuit

Igualada celebrarà diumenge la tradicional diada castellera de festa major, una cita a la qual la colla local, els Moixiganguers, arriba amb el repte de completar la tripleta de vuit. És a dir, pretén fer en una mateixa jornada el tres, el quatre i la torre de vuit. La colla ja ha aconseguit fer aquests castells aquesta temporada per separat, però mai ha pogut descarregar-los tots tres en una mateixa diada a Igualada.

Enguany, les colles convidades que completaran el cartell de la jornada són els Nens del Vendrell i la Colla Joves Xiquets de Valls, que en la presentació de la diada es van comprometre a dur bons castells a la plaça de l'Ajuntament. A més, Oriol Solà, president dels Moixiganguers, va destacar la presència de la colla vendrellenca després de 40 anys sense visitar Igualada. Solà va explicar que entre els anys vint i setanta del segle XX, els Nens del Vendrell van ser una de les colles capdavanteres del panorama casteller i van sovintejar la plaça d'Igualada, on van fer castells importants com ara el seu primer quatre de vuit. Pel que fa als Joves Xiquets de Valls, que repeteixen presència respecte a l'any anterior, va destacar el seu nivell dels darrers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia