cultura

música

Festival

L'ARTS d'Estiu s'ha fet gran

El festival de Pineda de Mar tanca demà la sisena edició amb 11.000 entrades venudes, 2.000 més que l'any passat

Els concerts a peu dret han estat un èxit i ampliar l'espai i fer més promoció son les matèries pendents

ARTS d'Estiu tanca demà a la nit amb l'actuació del monologuista i mag LuísPiedrahita una sisena edició en què s'han superat les previsions més ambicioses. Hauran passat 11.000 persones per algun dels vuit espectacles que han omplert els divendres, i algun dilluns, de juliol i agost. El cartell ja feia preveure que a l'espai Sant Jordi es multiplicarien els espectadors, però el mateix director artístic del festival, Xevi Gómez, reconeix que hi ha hagut concerts “en què no hi cabia ni una agulla”. L'exemple més evident és el de divendres passat, en què Antonio Orozco va reunir 2.600 persones en una actuació que s'ha coronat com la més seguida de la breu història d'ARTS d'Estiu.

“Els tres concerts que vam fer a peu dret han estat un encert, perquè s'ha pogut ampliar la capacitat del recinte i la gent n'ha pogut gaudir més”, assenyala. Els pesos pesants com Miguel Bosé, Sopa de Cabra i Niña Pastori han complert amb escreix perquè mantenen intacte la capacitat d'atracció d'un públic que es nodreix sovint de gent vinguda tant de fora de la comarca com d'arreu de Catalunya. “L'Ajuntament ha encarregat un estudi a la Diputació per saber quin és el retorn del festival al municipi i disposar de més informació sobre el tipus de gent que ens visita”, comenta el director artístic. Xevi Gómez assenyala com a aspectes positius de l'activitat la incorporació de la zona de food tracks, “encara que ha quedat molt encaixada”, diu, i la inversió feta en l'escenari, “que ha garantit la qualitat dels espectacles”.

A l'altra plat de la balança hi posa una promoció insuficient “per obtenir una difusió més gran” i els límits d'un espai que no pot créixer més. “El Sant Jordi és el nostre emblema, però aquest any ja hem forçat al límit les seves costures”, reflexiona, i recorda que instal·lar una grada “significaria haver de renunciar a l'espai de la platea” i no s'ho poden permetre. Un nou lloc? “Potser sí, però no depèn de nosaltres”, comenta. L'aposta recau en l'Ajuntament, que participa econòmicament de l'esdeveniment de bon començament i que ja ha debatut en reunions internes possibles noves seus del festival sense concretar-ne cap.

LES FRASES

Els tres concerts que vam fer a peu dret han estat un encert, perquè s'ha pogut ampliar la capacitat del recinte i la gent n'ha gaudit més
El Sant Jordi és el nostre emblema, però aquest any ja hem forçat al límit les seves costures
Xevi Gómez
DIRECTOR ARTíSTIC DEL FESTIVAL ARTS D'ESTIU DE PINEDA DE MAR

Programació infantil el 2017

Els responsables d'ARTS d'Estiu començaran a treballar ben aviat en l'edició del 2017. Un dels projectes que es van deixar de banda aquest estiu per manca de temps va ser el de posar en marxa una programació d'espectacles infantils com a complement de les actuacions dirigides al públic adult. “Hi confiem molt, potser perquè ens hem format en el Centre Cultural i Recreatiu amb una llarga trajectòria en el món del teatre, però creiem que és una aposta de futur”, confirma Xevi Gómez. Pel que fa a l'oferta de professionals que hauran de formar part del cartell de l'any vinent, el director artístic d'ARTS d'Estiu descarta a priori que arribin artistes estrangers. “La porta de la internacionalització no l'hem oberta, perquè encara queda molt camí per recórrer en l'àmbit català i espanyol”, assegura. Preferències? “Qui diria que no a un Alejandro Sanz o a un Pablo Alboran?”, avança, i hi afegeix ràpidament: “però són paraules importants!” Gómez considera que l'atractiu del festival és un producte que té moltes possibilitats i que seria una bona idea treballar amb el sector turístic “algun tipus de paquet que dónes valor afegit a la destinació”. “L'essència del festival, amb estils molt diversos, no la volem perdre perquè les actuacions més comercials ens permeten oferir -ne d'altres de menor ressò però amb una qualitat indiscutible”, defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA