Economia

Els botiguers banyolins, cridats a classe

L'Ajuntament proposa uns cursos perquè el sector es posi al dia

La nova oferta formativa professionalitzadora de l'Ajuntament de Banyoles inclou per primer cop tres cursets perquè els comerciants actualitzin la seva gestió de cara al client. L'especialista en màrqueting Andreu March oferirà Et mereixes que et comprin?, tècniques del visual marxandatge i De què fa olor la nostra botiga?, de quatre hores de durada cadascuna i que tindran lloc el 10 d'octubre i el 7 i el 14 de novembre, respectivament, a la sala d'actes del Museu Darder. La inscripció costa cinc euros.

La importància de l'olor

El primer curset tractarà de com relacionar-se amb l'anomenat “nou consumidor” associat a la venda en línia. El segon es dedicarà a la distribució dels productes als espais d'exposició de la botiga, a fi que siguin el màxim d'atractius per al comprador. El tercer és el que pot resultar més sorprenent. Serà un taller de perfumeria per aprendre els valors que transmeten les fragàncies i quina seria la més adient per a cada tipus de comerç. La incorporació d'aquests cursets ha estat proposada pels mateixos membres de l'Associació Banyoles, Comerç i Turisme, va explicar ahir la regidora Joana Vilà en la presentació de la nova oferta formativa. En total, des d'ara fins a finals d'any es podran seguir deu cursos. Al marge dels esmentats, s'han programat Finances per a autònoms, Valors en la presa de decisions, Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, Autoconeixement i excel·lència personal, Entendre les obligacions fiscals de l'autònom, Pressupost i tresoreria - planificació i control i Manipulació d'aliments. Tindran lloc al centre d'iniciatives empresarials El Niu (a la seu del Consell Comarcal), a l'aula La Cúpula del Consorci de Benestar Social i a la sala d'actes del Museu Darder.

L'oferta s'adreça tant a empresaris, com a autònoms o a gent que està preparant l'obertura d'un negoci. Com que les places són limitades, cal inscriure's a l'oficina municipal de Cal Moliner. Depenent de la durada del curset, costen 5 o 10 euros, però són gratuïts per als que estiguin a l'atur. S'espera que, com en les anteriors edicions, s'omplin totes les classes. En l'anterior convocatòria van participar 110 persones i en van quedar en llista d'espera, va assegurar Joana Vilà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.