Economia

Nylstar desafecta part de l'ERO i tanca comandes als EUA

L'empresa tèxtil de Blanes ha engegat fa pocs dies la tercera línia de producció

Aposta per fils d'alt valor afegit

L'empresa tèxtil Nylstar, de Blanes, ha engegat fa pocs dies la tercera línia de producció i comença a tancar comandes amb els Estats Units, a qui subministrarà fil especialitzat i d'alt valor afegit. Tot això ha permès treure una quinzena de treballadors de l'expedient d'ocupació que des de finals del mes de desembre afecta la plantilla –ara a Nylstar hi treballen cap a noranta persones.

El sindicat UGT està esperançat amb l'evolució que sembla que està experimentant l'empresa, malgrat que asseguren que encara no es relaxen perquè l'època clau per reflotar la tèxtil hauria de ser després de l'estiu, ja que és quan els clients concreten les comandes per a les noves col·leccions de moda.

Reunió amb Praedium

Fa pocs dies, els representants de la plantilla es van reunir amb els directius del grup Praedium (el principal accionista de Nylstar). Durant la trobada, se'ls va comunicar que la tèxtil ja ha tancat comandes amb clients internacionals on vendrà fil per fabricar peces esportives. “S'està treballant per captar nous clients, a través d'una estratègia que passa per vendre directament fil a aquells professionals que faran les col·leccions de roba”, va explicar el president del comitè d'empresa, Juan José Rodríguez. De moment, Nylstar produeix entre 100 i 150 tones de fil al mes, però Rodríguez confia que a partir del març aquesta xifra pugui augmentar, amb l'entrada de comandes procedents del mercat asiàtic.

La UGT assegura que serà a partir del segon semestre que es veurà definitivament si l'empresa blanenca ha aconseguit sortir del pou. El secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, subratlla que la tèxtil ha sabut “buscar l'especialització, amb un producte d'alt valor afegit que ja no té competència al mercat asiàtic”. “Al contrari, ara s'exportarà allà”, va dir Casas, que va assegurar que aquest gir de nova producció, els contractes comercials i la posada en marxa de noves línies demostren que s'està anant pel bon camí.

Aturada durant vuit mesos

Nylstar va estar vuit mesos aturada i cada vegada semblava més evident que l'empresa hauria de tancar. Contra tots els pronòstics, a l'octubre va tornar a engegar màquines apostant per uns tipus de fils d'alt valor afegit, més resistents, suaus, elàstics i, fins i tot, cosmètics.

La represa de la producció, però, va anar acompanyada d'un expedient de regulació d'ocupació temporal que havia d'afectar rotativament una cinquantena de treballadors. Cadascun d'ells podria estar-se a l'atur fins a un màxim de nou mesos. Nylstar tancava l'any amb una producció propera a les 100 tones de fil al mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona