La Borsa
Més valors
Economia

fira gastronomica

Repunt de vendes a la Fira de l'Embotit d'Olot

La impressió recollida per l'Ajuntament entre els paradistes indica un increment de la facturació així com un augment de visitants, especialment de procedents de la Catalunya del Nord

L'enquesta d'urgència que l'Ajuntament d'Olot va fer als venedors les darreres hores de la Fira de l'Embotit evidencia que aquest any s'ha facturat més que les edicions anteriors. Per exemple, la parada dedicada al territori convidat, Mallorca i les seves sobrassades, es va quedar sense existències.

El repunt s'atribueix, d'una banda, a la incipient recuperació econòmica que es nota en el comerç en general i d'altra, a l'augment de visitants. Això últim, s'admet des del consistori, és conseqüència del temps primaveral que va fer tant dissabte com diumenge, a més d'una programació feta a mida del públic familiar, que és el que domina en aquest esdeveniment. Quant a la procedència dels visitants, han estat majoria els de la demarcació de Barcelona (65 %), però si els osonencs solien dominar aquest apartat, en aquesta edició ho han fet els de l'àrea metropolitana. Una altra dada destacada és que el 12 % dels visitants enquestats era de les comarques de la Catalunya del Nord. El regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, va recordar, ahir, que, els darrers dos anys, l'Ajuntament ha promocionat la fira en aquell territori, un fet que ara estaria donant els fruits.

Al marge de la fira pròpiament dita –amb unes 70 parades–, s'havien programat tallers i espectacles, com ara uns balls populars, així com el tradicional concurs d'embotit casolà, a què es van presentar 61 aspirants. Pel que fa a novetats, destacava Un dia a pagès, una activitat adreçada a la mainada en què es recreaven feines tradicionals del món rural. Uns 500 nens hi van passar, i per tant, es considera que l'experiència ha anat bé.

LA XIFRA

12
per cent
de visitants procedents de les comarques de la Catalunya del Nord registrats aquest any

Els restaurants, a l'app sobre gastronomia

Amb motiu de la fira, s'acaba d'ampliar el contingut de l'aplicació Especialitats Gastronòmiques de la Garrotxa, amb la incorporació d'una vintena de restaurants. Fins ara, aquesta app, creada l'any passat per l'Ajuntament, oferia informació de productors de proximitat i venedors locals d'embotits, làctics, begudes, pans, coques i tortells, dolços, i vegetals i cereals, triats pel gastrònom Pep Nogué. A partir d'ara, s'indiquen també els establiments de restauració que els tenen a la carta o el menú.

Un 12,5% més de turistes a Montserrat fins al juny

La muntanya rep durant el primer semestre de l’any 1,29 milions de visitants

Es podrien tornar a superar els 2,5 milions de persones a final d’any

monistrol de Montserrat
 

Es crea un cens de polígons per captar noves inversions

barcelona
 

Benvinguts creueristes

TARRAGONA
 
economia

Bankia augmenta la captació de nòmines i pensions

 
ECONOMIA

Catalunya es promociona com a destí turístic ornitològic

 
ESTAT ESPANYOL

Iberia engega un ERO per a un màxim de 955 treballadors

 
ESTAT ESPANYOL

El deute públic s’enfila de nou i arriba al 100,03% del PIB

 

Ajuts a la innovació de la Cambra de Comerç de Lleida

Lleida
 
SELVA

Més de 300 empreses creades del 2013 al 2017