Economia

La ‘Guia Peñín' lloa la qualitat dels vins de la DO Empordà

Diu que, malgrat la sequera, els vins negres joves són equilibrats

Qualifica els dolços com la joia de la corona

Els vins de la Denominació d'Origen Empordà tenen una qualitat mitjana tirant a alta i superior a moltes altes zones de producció. Així definia ahir els vins gironins el responsable editorial i enòleg de la Guia Peñín, Javier Luengo que des d'ahir i durant tres dies serà a la demarcació de Girona per avaluar els 230 vins de 52 cellers de la DO Empordà i que formaran part de la guia del 2018. “La situació de la DO Empordà és molt bona. Ja fa un temps que millora cada any la nota mitjana de la qualificació dels seus vins, i això és fruit de la millora qualitativa dels seus productes”, va dir.

Luengo ahir ja havia tastat els 115 negres, 60 blancs i 22 rosats que s'hi han presentat, i per avui ha deixat els 30 dolços que ell denomina “la joia de la corona” de la Denominació d'Origen Empordà i “una de les parts més emocionants del tast”. “Són els grans vins de la DO. Tenen un gran prestigi i una gran qualitat”, va explicar ahir l'expert.

L'enòleg va explicar que aquest “ha estat un any complicat pel que fa a la collita per la sequera i el descens de producció”. Malgrat això, Luengo va comentar que els vins negres joves “han mostrat equilibri” i “això és positiu, ja que de les tres categories és el que més s'ha comportat”.

Pel que fa als blancs i rosats del 2016, va dir que “no havien estat tan positius” perquè no es “mostren tan ferms com els negres”. I dels rosats també va dir que la DO “no té un estil gaire definit”.

Dels productors de la DO Empordà, Luengo va voler remarcar la feina d'un grup de joves productors empordanesos que arrisquen amb vins poc ortodoxos que busquen sorprendre i que ho aconsegueixen.

Mantenint la tendència dels darrers anys, els cellers de la DO Empordà van tornar a assolir els seus millors resultats en l'edició de la Guia Peñín 2017. En aquesta publicació, un vi de la DO Empordà va aconseguir per primera vegada situar-se a la selecta llista de vins excepcionals de la guia, amb el Finca Garbet 2009, del celler Peralada, i un total de 87 vins empordanesos van assolir la nota excel·lent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA