Economia

Municipal

Arenys de Munt fa un pla de xoc per impulsar el comerç i l’emprenedoria

Fins a 10.000 euros en ajuts per als establiments i premis de 7.500 euros per a iniciatives empresarials

L’associació de botiguers es reactiva de nou

Arenys de Munt ha obert una nova línia d’ajuts per ajudar a revitalitzar el comerç local. Ja ho va fer tímidament a la fi de l’any passat amb una primera convocatòria, a la qual es van acollir vuit establiments comercials, que van poder fer millores de rehabilitació, adequació, manteniment i conservació de locals. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez (ERC), assegura que ara s’ha duplicat l’aportació d’ajuts fins a 10.000 euros amb la finalitat que s’hi afegeixin més establiments. Tot i que la riera concentra bona part de l’activitat comercial, qualsevol local dins el terme municipal es pot beneficiar dels ajuts municipals.

L’import màxim al qual es poden acollir els comerciants és de 1.000 euros, fins al 50% del cost del projecte. Segons les bases, es valoren les intervencions estètiques, sobretot aquelles que es facin a l’exterior, com ara l’adequació i l’embelliment de façanes i aparadors, així com les obres de manteniment i reforma de l’interior.

“L’any que ve volem continuar ampliant els ajuts per ajudar en la modernització del comerç”, assegura el regidor. De la mateixa manera que en la darrera convocatòria també s’hi van acollir terrasses que volien complir la nova ordenança per ampliar i fer tancats.

La dotació econòmica per al concurs d’emprenedoria també triplica el pressupost, amb 7.500 euros, que es distribuiran entre les tres millors iniciatives que es presentin per crear una nova activitat al poble. L’Ajuntament també reserva una partida per finançar el 30% del cost de contractació de personal a empreses.

LA DATA

03.08.17
S’acaba el termini de presentació de projectes del tercer concurs d’emprenedoria.

LA FRASE

L’any que ve volem continuar ampliant els ajuts per ajudar en la modernització del comerç local
Josep Sànchez
regidor de promoció econòmica d’Arenys demunt

L’associació de botiguers es reactiva

L’associació de botiguers d’Arenys de Munt, l’ABIC, es reactivarà de nou després que a la fi d’any la junta dimitís en bloc per discrepàncies amb l’alcalde, Joan Rabasseda (ERC), i arran de les obres fetes a la riera i el nou tram pendent d’executar. La presidenta en funcions, Silvana Herce, explica que no serà fins la setmana vinent que es reuniran per reorganitzar-se i decidir les accions que volen portar a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]