Economia

diputacions

La Diputació crearà un centre de formació integral a Reus

Avui aprovarà el pressupost del 2018, de 153 milions, que preveu l’impuls de la formació i l’ocupació, i l’ampliació del conservatori de Tarragona

Les colles castelleres rebran una aportació extra de 500.000 euros

El ple de la Diputació de Tarragona aprovarà avui el pressupost per al 2018, que és de 153 milions d’euros i que suposarà un lleuger increment d’un 2,18% respecte al d’enguany. A banda de la partida habitual per a l’adequació de la xarxa viària o la construcció d’obra nova, que és de 9,9 milions, el president de la Diputació, Josep Poblet, va destacar ahir tres novetats en el pressupost: la creació d’un centre de formació integral, l’ampliació del Conservatori de Música de Tarragona i una aportació extraordinària de 500.000 euros a repartir entre totes les colles castelleres de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El centre de formació integral que vol posar en marxa l’any que ve s’emmarca en la voluntat de l’ens intercomarcal de fomentar l’ocupabilitat. Segons Poblet, en aquest nou equipament hi podran rebre formació els càrrecs electes (regidors i diputats) i els funcionaris públics dels ajuntaments, consells comarcals i la mateixa Diputació, i també totes aquelles persones amb qui comparteixen compromisos de generar ocupació, segons va explicar el president. El centre se situarà amb tota probabilitat a l’antiga seu de l’escola d’art de Reus, i per a l’any que ve ja s’hi destinaran 400.000 euros. Fins ara la Diputació ja duia a terme diversos projectes de formació per millorar l’ocupació i l’emprenedoria: “Però ho fèiem de forma fragmentada i ara volem agrupar tots els potencials, propis i externs, en un únic centre, que irradiï formació els 365 dies de l’any”, va assenyalar Poblet.

Un altre centre de la Diputació és el Conservatori de Música de Tarragona, que ben aviat podrà ampliar les instal·lacions del carrer Cavallers. La Diputació ha comprat, per 465.000 euros, l’edifici adjacent, amb el qual es podrà guanyar 1.000 metres quadrats per al conservatori. Entre aquest i els altres centres propis de la Diputació –també el Museu d’Art Modern de Tarragona–, s’hi destinaran el 2018 17 milions.

Les colles castelleres també rebran una aportació extraordinària de mig milió d’euros, que es distribuiran en funció de la puntuació obtinguda durant el darrer Concurs de Castells. L’única condició, segons Poblet, és que les colles “s’involucrin” en la celebració dels Jocs Mediterranis del 2018.

LA FRASE

És un pressupost rigorós, audaç i compromès; tenim una molt bona salut econòmica
Josep Poblet
President de la Diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona