Economia

ECONOMIA

Creen un lector òptic per millorar el procés de producció del pernil

L’empresa catalana Lenz Instruments ha desenvolupat una sonda per controlar i millorar la qualitat del pernil durant el procés de producció. Concretament, aquesta tecnologia mesura paràmetres de la carn de pernil, com ara la seva capacitat per retenir aigua o per absorbir sal sense haver de fer malbé el producte. Aquesta informació permetrà als productors de pernil adobat i de pernil cuit d’optimitzar els seus processos d’elaboració i millorar el sabor i la qualitat dels seus productes, a banda de les seves característiques nutricionals. Aquest desenvolupament s’emmarca dins el projecte Q-PORK. Alternatives de millora de la qualitat de la carn de porc i productes derivats, liderat pel clúster del sector carni porcí amb seu a Olot Innovacc, en l’àmbit de la Comunitat RIS3CAT INNOÀPAT, coordinada per IRTA, que té el suport d’ACCIÓ. A banda de Lenz Instruments i Innovacc, també formen part del projecte QPORK les empreses Argal, Artigas, Boadas, Cárnica Batallé, Enginyeria Informàtica Olot, Espuña, Cagsa Bon Àrea, La Selva, Noel, Pujolàs, Timpolot i Ramon Ventulà i la UAB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia