Economia

Dos milions en ajuts i l’inici del Rec, per rellançar la indústria tèxtil a Igualada

Es crearà un espai que ha d’esdevenir punt de trobada del sector i on també es farà formació

El festival de moda obre amb novetats i es clourà dissabte

El passat i el present d’Igualada estan íntimament lligats a la indústria del tèxtil, i les institucions s’han proposat que el futur també. Coincidint amb l’inici, ahir, d’una nova edició del mercat del festival de moda Rec.017, es va anunciar que el sector rebrà una nova injecció de 2 milions d’euros per rellançar la indústria. El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de les Indústries del Disseny d’Igualada-Anoia (PECT-Idanoia) ha estat seleccionat per la Generalitat de Catalunya i rebrà l’ajut de 2 milions, la meitat dels quals seran aportats per un fons Feder de la Unió Europea i la resta, per la Diputació de Barcelona i el mateix consistori. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va explicar ahir que a través d’aquest projecte es vol “fer renéixer la indústria tèxtil a Igualada i l’Anoia”, un sector que, va recordar, “fa molt temps que algú donava per mort”. El projecte preveu diferents accions per enfortir la indústria tèxtil local, entre les quals hi ha la creació de l’IGD Fashion Hub, un espai que ha de ser el punt de trobada del sector i on també es farà formació i hi haurà una sala d’exposicions. Alhora, també es duran a terme accions d’internacionalització, d’innovació i d’adaptació a la indústria 4.0. Totes les accions del projecte han d’estar en marxa abans del desembre del 2019.

Epicentre de moda

L’anunci coincidia amb la posada en marxa d’una nova edició del festival bianual Rec, quan al barri del mateix nom es converteix en un aparador de marques de roba. Marques de renom com ara Boxley, Punto Blanco, Adidas, Furest, Geox i Levi’s comparteixen espai amb dissenyadors de la comarca, com ara Sita Murt, Nona BCN i David Valls. En total, fins a un centenar de firmes que instal·len els seus productes a l’antic barri industrial d’Igualada. L’aposta pel disseny independent continua creixent i en aquest sentit es manté la iniciativa d’apostar pel disseny independent i esdevenir una gran plataforma de venda i promoció de la moda catalana.

La mostra durarà fins dissabte i, com ja és habitual, combina l’oferta comercial amb la cultural i la gastronòmica. Enguany es repeteix l’experiència del Rec Street Food, que presenta 34 furgoteques i un bar efímer, i es continua potenciant la presència de productes de proximitat de la comarca. Pel que fa a actuacions i activitats culturals, la programació engloba des de la presentació de llibres –De l’alta cuina a casa, del xef igualadí David Andrés, per exemple– fins a la realització de programes en directe i actuacions musicals. En aquest àmbit hi haurà noms com ara Reinaldo & Clara, PD Efa, Rick-A-Man, la Séptima Trastada i The Jerrycans.

Les xifres de visitants se situen habitualment sobre les cent mil persones, una dada que s’espera mantenir enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona