Economia

Més de 25.000 visitants al Fòrum Gastronòmic

L’organització qualifica d’“èxit rotund” la nova edició i ja prepara les properes cites a Galícia i Barcelona per al 2019

El Fòrum Gastronòmic de Girona va tancar ahir les portes amb més de 25.000 visitants i la satisfacció dels seus organitzadors, que van qualificar d’“èxit total i rotund” aquesta nova edició, la setena, de l’esdeveniment gastronòmic. Ara, ja posen els ulls en la pròxima edició que se celebrarà a Galícia el març que ve i a Barcelona, d’aquí a un any, segons van explicar ahir els dos directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume von Arend. A Girona, hi tornarà el novembre del 2020.

El Fòrum, que va començar diumenge amb unes condicions meteorològiques adverses que van fer disminuir el nombre d’assistents, va remuntar entre dilluns i dimarts el nombre de visitants i això es va traduir en una afluència de públic “altíssima” en les nombroses activitats –que en algun moment podien arribar a ser sis de manera simultània–, però també en nombrosos contactes comercials de les empreses participants, que enguany eren al voltant de 250 i que també “fan negoci”.

En l’última jornada del Fòrum hi va haver, entre altres, les ponències a l’Auditori d’Albert Sastregener (Bo.TiC, Corçà), Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos), Borja García (Dos Pebrots, Barcelona), David Andrés (Somiatruites, Igualada) i Benito Gómez (Bardal, Ronda) o Jordi Cruz (Àbac, Barcelona).

La Sala Petita va ser el marc de la magistral ponència de Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona), mentre que els tallers van ser protagonitzats per Elena Roura i Marc Puig-Pey (de la Fundació Alícia), Antonia Klugmann (L’Argine a Vencò, Dolegna del Collio), Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic), Roger Viusà (plaça del Vi, 7, Girona); Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués) i Nandu Jubany.

LA DATA

10.11.2019
S’inaugurarà
el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Pràcticament d’aquí a un any.

LA XIFRA

25.000
visitants
han passat pel Fòrum Gastronòmic de Girona en aquesta edició.

Premis Josep Mercader

Ahir a la tarda es van entregar els Premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany els premiats van ser Montserrat Fontané (d’El Celler de Can Roca i mare dels reconeguts Joan, Josep i Jordi Roca), en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre), en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta), en la de vins; Martí Terés (oli Flumen), en la de producte, i, finalment, va ser premiada Eliane Thibaut Comelade, en la de cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Generalitat capta un nou rècord d’inversió estrangera

barcelona

Demanen que la Generalitat sigui accionista de Nylstar

blanes
economia

La CNMC autoritza la compra del grup funerari Mémora per l’asseguradora Catalana Occident

barcelona

La venda de cotxes de segona mà es dispara un 65% al gener

Barcelona

La inversió estrangera captada per ACCIÓ bat un nou rècord amb 620 milions el 2022

Barcelona
economia

Neix Vera, un nou operador de telecomunicacions a Catalunya

Prospecció al Baix Empordà de naus industrials

la bisbal d’empordà

El ‘boom’ del turisme rural

Barcelona

CaixaBank guanya 3.145 milions en el primer any sencer després de la fusió

barcelona